1. liga

Kometa slaví titul! Datly ve finále 1. Ligy sestřelila dohromady 20 góly

Už i druhá nejvyšší hokejbalová soutěž, 1. Liga, zná svého mistra. Série se po dvou výhrách Komety přestěhovala z Blatné na východ Čech. Poličce stačil pouze sobotní duel na to, aby získala prvoligový titul mistrů. Kometa ve třetím finále nezaváhala, Datlové tak slaví titul vicemistrů.

Finále 1. Ligy


Kometa svou produktivitou nepustila Datly do zápasu

Sobota 17. června 2023

SK Kometa Polička – TJ Blatná Datels 6:1 (2:0,3:0,1:1)

Střely na branku: 34:24, Vyloučení: 4:7, Přesilovky: 7:4, Využití: 3:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 340

Branky a nahrávky: 3. Malý (Holec), 15. Štefka F. (Tobiáš O., Štefka M.), 24. Geba (Tobiáš O.), 27. Malý, 28. Holec (Augustin, Tobiáš V.), 36. Tobiáš J. (Hejtmánek J., Štefka M.) – 41. Braun (Matějka, Maňaska)

Před třetí finálovou bitvou v 1. Lize byla ve velké výhodě poličská Kometa, která si z jihu Čech přivezla vedení v sérii 2:0. V zádech ji navíc stáli domácí fanoušci. Datlové na východ Čech přijeli v dobrém rozpoložení, protože věděli, že nemají co ztratit. Zápas začal zhurta, kdy se hrálo ve velkém tempu. Kometa ustála úvodní tlak hostů rychlým přechodem středního pásma. Ve 3. minutě šli domácí dokonce do vedení, kdy svou šikovnost ukázal Matyáš Malý. Zbytek první třetiny byl vyrovnaný, avšak Datlové ještě jednou inkasovali. Ondřej Tobiáš si počkal na správnou dobu přihrávky. Křižným pasem přes 3 bránící hráče Datels našel hokejku Filipa Štefky, který míček uklidil do prázdné klece. Ve druhé třetině se přitvrdilo, když Kometa ustála oslabení a Blatná čtyřikrát zbytečně faulovala. Přesilovými hrami Kometa na domácí půdě nepohrdla. Ve 24. minutě využila jednu tuto možnost a o 4 minuty později další. V čase 27:10 Východočeši navýšili na 5:0, kdy levou šibenici našel Holec. Od 29. minuty Kometa hrála 4 minuty v oslabení po neukázněnosti Augustina. Domácí šli dokonce do třech, ale Jihočeši na Nováka v brance nenašli recept. Početní výhodou však nepohrdnul Jiří Tobiáš po souhře s Josefem Hejtmánkem a Matějem Štefkou. Kometu od titulu dělilo 10 minut, v nichž se Blatná snažila, ale marně. Braun ve 41. minutě kosmeticky upravil, Polička poté dohrála zápas ve třetině Datels a čekala na to, až si převezme pohár. Nejlepším útočníkem play off 1. Ligy se stal Petr Maňaska z Blatné, i přesto TJ Blatná Datels brala stříbrné medaile.

SK Kometa Polička - mistr 1. Ligy 2022/2023. Níže celý pavouk play off 1. Ligy.