1. liga

Kdo je nejlépe připraven na 1. Ligu? Ta započne již první zářijovou neděli!

V neděli 3. září 2023 vypukne nový ročník druhé nejvyšší hokejbalové soutěže – 1. Ligy. Do akce půjde osm týmů ze 13. Můžeme se těšit na zajímavé zápasy, které ukážou na to, kdo je na novou sezónu zcela připraven. Celkem uvidíme 4 zápasy, těšíte se?

Jak si povede staronový účastník z České Třebové? Lokomotiva půjde proti Buldokům


V 11:00 vypuknou dva zápasy z Východní divize. V jednom se proti sobě postaví Lokomotiva z České Třebové a borci z Brna. Jak si povedou Buldoci proti houževnaté Lokomotivě? Jak se českotřebovští hokejbalisté srovnají s tempem v 1. Lize? TJ KOVO Praha bude očekávat příjezd Ježků, kteří mají velkou chuť. Potvrdí ji? Do Suchdola nad Lužnicí pocestuje Nové Strašecí, které chce tuto sezónu brát jako restart. Jak se jim povede proti medailistovi z loňské sezóny? Kelti budou chtít naopak vrátit vyřazení z předkola Českých Budějovicím. Kdo bude mít v zápase navrch?

Oplatí Kelti Pedagogu vyřazení z předkola?


Formát soutěže

12 celků bude před startem ročníku 2023/24 rozděleno do dvou divizí, a to klasicky do západní a východní. V základní části se celky v daných skupinách utkají dvoukolově na domácím a venkovním hřišti každý s každým. Jednokolově se však utkají celky i napříč oběma divizemi. Ve Východní divizi poměří síly SK Kometa Polička, HBK Bulldogs Brno, HBC Malenovice, TJ Lokomotiva Česká Třebová, TJ KOVO Praha a Ježci Heřmanův Městec. V Západní divizi budou hrát SK Suchdol nad Lužnicí, TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice, HBC Tygři Mladá Boleslav, HBC Nové Strašecí, Vlčí smečka Ústí nad Labem, TJ Blatná Datels a SK Kelti 2008. Po základní části postoupí prvních šest celků přímo do čtvrtfinále. Na sedmý až desátý celek bude čekat předkolo na dva vítězné zápasy. Poslední tři týmy sezónu skončí, avšak podle zájmu budou čelit baráži z řad druholigových celků. Do play off však mohou nastoupit hráči, kteří v základní části 1. Ligy odehrají alespoň 30 % zápasů za daný tým. Máme se na co těšit.