1. liga

Obhájce 1. Ligy začal s nulou v zádech! Kelti se nezastavili ani proti Tygrům

Osm zápasů se odehrálo během druhého víkendu 1. Ligy. Do akce šly téměř všechny celky. Kometa začala svou obhajobu titulu vysokým výsledkem. Vyrovnané boje byly vidět v Ústí nad Labem a Novém Strašecí. Kelti jsou na vítězné vlně. Čamlíci jsou po dvou zápasech bez bodu.

Sobota 9. září 2023

KOVO si svůj třígólový náskok v Malenovicích udrželo

HBC Malenovice – TJ KOVO Praha 2:3 (0:1,0:2,2:0)

Střely na branku: 29:27, Vyloučení: 9:6, Přesilovky: 5:6, Využití: 1:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 46

Branky a nahrávky: 37. Medřický (Ševčík, Kalivoda), 39. Cunda (Hruboš,Vingárek) – 6. Kabát (Waltr, Kyclt), 26. Drobník (Fluxa), 30. Krištof (Kabát, Vršecký)

Zápas mezi Malenovicemi a pražským KOVEM začal lépe pro hosty. Ti brzy v 1. třetině hráli přesilovou hru 5 proti třem, kterou po souhře Kyclta s Waltrem zakončoval Kabát. Hra se postupem času více vyrovnala, přičemž se přitvrdilo. Činili se gólmani, protože na další branky se čekalo až na závěr druhé třetiny. Ve 26. minutě navyšoval pražský Drobník, přičemž 36 vteřin před druhou sirénou KOVO využilo druhou přesilovou hru. Čamlíci se však ve třetí třetině zvedli a sahali po vyrovnání. KOVO inkasovalo v oslabení, přičemž 6 minut do konce duelu vedlo pouze o jednu branku. Pražští hráči však již neinkasovali.

Ohlasy po zápase:

HBC Malenovice (trenér Adam Kovařík): Do zápasu jsme vstoupili aktivně a měli dobré šance, záhy jsme však vyrobili dva nešťastné fauly po sobě a vytvořili soupeři možnost vstřelit první branku. Do konce třetiny jsme měli možnost na srovnání, ale zastavily nás dvě tyče. Ve druhé třetině jsme po laxní chybě dovolili soupeři zdvojnásobit vedení a těsně před koncem třetí periody nám zaplula do brány dobře skrytá střela a nevypadalo to moc dobře. Do třetí třetiny jsme vlétli jako uragán a v oslabení trefili další tyč, a když jsme konečně dostali možnost zahrát si přesilovku, tak jsme ji využili a vrátili se do zápasu. Neskutečným nasazením jsme dokázali snížit na 2:3 a sahali jsme po vyrovnání, ale nakonec z toho byla jen další tyč a neskutečná smůla. Zápas nám jednoduše prohrála druhá třetina, kdy jsme úplně vypadli z role a nechali soupeře odskočit na kritických 0:3, a to se špatně dotahuje.“

Neděle 10. září 2023

Kometa vstoupila do sezóny produktivně

SK Kometa Polička – HBC Malenovice 9:0 (2:0,1:0,6:0)

Střely na branku: 43:14, Vyloučení: 2:6, Přesilovky: 6:2, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 48

Branky a nahrávky: 10. Kantor (Havlík L., Hejtmánek D.), 11. Kantor (Tobiáš V.), 19. Tobiáš J. (Tobiáš O., Kunc), 31. Tobiáš O. (Štefka F., Štefka M.), 36. Beneš (Bureš), 40. Tobiáš O. (Štefka F., Štefka M.), 41. Kukla (Tobiáš V., Tobiáš J.), 43. Hejtmánek J. (Štefka F., Štefka M.), 45. Tobiáš O. (Hejtmánek J., Čerbák)

Čamlíci přijeli do Poličky bojovat, což bylo vidět od začátku duelu. I když měla Kometa více ze hry a svého soupeře zasypala množstvím střel, tak gólman Malenovic exceloval. Malenovice hrozily pouze z náhlých výpadů. V 10. minutě skóre otevřel domácí Kantor, který v jednom střídání přidal ještě jeden gól, když si jeho kličku do brány srazil zlínský obránce. Kometa ve druhé třetině zvýšila svůj tlak, avšak navyšoval pouze Jiří Tobiáš po souhře do prázdné branky. Malenovice měly dvě přesilové hry, které Polička ubránila. Ve třetí třetině se s góly roztrhnul pytel. Vše odstartoval Ondřej Tobiáš, který dokonce zkompletoval hattrick. Ve 36. minutě dal gól na 5:0 Beneš. Kukla se následně krásným obtočením dostal mezi kruhy a trefil víko malenovické branky. Skóre se zastavilo na 9:0.

Ohlasy po zápase:

HBC Malenovice (trenér Adam Kovařík): „Věděli jsme, proti komu stojíme, a že to bude nesmírně náročný zápas na psychiku a fyzicky velmi náročný. V první třetině jsme ubránili přesilovku 5 na 3, ale soupeři stejně skórovali a hned po buly velmi šťastně znovu. Druhá třetina nebyla špatná, soupeři přidali třetí branku opět po žákovské chybě stejně, jak den zpět s Kovem, ale pak jsme si vytvářeli šance i my a dokázali jsme srovnat protihru. Bohužel z třetí třetiny jsme trudomyslní, domácí zkušeně zápas rozhodli hned z úvodu třetiny, ale pak ten příděl byl až příliš velký, ale zasloužený, protože jsme absolutně nehráli, co jsme měli a působili jsme hodně tragikomicky, věřím, že se to už nebude opakovat…“

SK Kometa Polička (trenér Pavel Štefka): „Chtěli jsme do sezóny vstoupit výhrou, abychom si otestovali zápasové tempo a získali potřebné sebevědomí. Zápas byl poměrně jednoznačný, ale hrálo se v nepříjemném vedru, a tak jsme byli rádi, že jsme mohli rozložit síly mezi větší počet hráčů. Každou třetinu hrála trochu jiná sestava, abychom začlenili nové kluky do týmu a viděli je v zápase. To se myslím povedlo na výbornou. Máme teď opět delší pauzu před dalšími zápasy, a tudíž klid na přípravu.„

KOVO proti Brnu neobstálo 

HBK Bulldogs Brno – TJ KOVO Praha 6:2 (2:0, 4:2, 0:0)

Střely na branku: 23:20, Vyloučení: 5:6, Přesilovky: 5:4, Využití: 2:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 30

Branky a nahrávky: 4. Havránek (Foršt), 12. Jandourek (Baláč), 16. Emmer (Heide), 19. Fišar (Heide, Jandourek), 27. Vodvárka (Fišar), 29. Nazad (Makara M.) - 17. Lachman (Drobník, Vršecký), 30. Waltr (Votýpka, Charbuský)

Brno bylo favoritem zápasu, a to se také potvrdilo. Buldoci v první třetině dali dvě branky. Havránek využil samostatného úniku a Jandourek se trefil přesně po vyhrané buly. Úvod druhé periody byl velmi divoký. Emmer využil špatné rozehrávky KOVA a navyšoval v 16. minutě na 3:0. Lachman však zanedlouho využil svou střeleckou pozici a snížil. Následovala však přesilovka pro domácí hokejbalisty, kteří odskočili na rozdíl tří branek. Brno následně ubránilo nebezpečnou početní výhodu KOVA. Do šance se ve 27. minutě dostal Vodvárka, který prostřelil Šacha mezi betony. Rozbroje na hřišti dopadly také lépe pro Brno, které hrálo přesilovku 4 proti 3. V ní dal gól Nazad. Ještě před druhou sirénou Votýpkovu střelu dorazil Waltr. V poslední třetině branka nepadla, i když KOVO hrálo dlouho v početní výhodě.


Vlčí smečka otočila zápas proti Suchdolu

Vlčí smečka Ústí nad Labem – SK Suchdol nad Lužnicí 2:1 (0:1,2:0,0:0)

Střely na branku: 21:26, Vyloučení: 3:3, Přesilovky: 3:3, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 61

Branky a nahrávky: 18. Janák (Škurla), 28. Škurla (Janák) – 9. Pavlík (Kalát, Škarda)

Velmi vyrovnaný zápas se odehrál v Ústí nad Labem, kam přijel Suchdol nad Lužnicí. Jihočeši v první třetině měli více ze hry i díky přesilové hře, v níž hosty poslal do vedení Pavlík. Druhá část zase patřila domácí Vlčí smečce, která v početní výhodě vyrovnala a následně duo Škurla – Janák, které bylo u první branky, poslalo domácí do úzkého vedení. To si domácí hráči ve třetí třetině pohlídali.

Ježci se proti Lokomotivě moc netrápili

Ježci Heřmanův Městec – TJ Lokomotiva Česká Třebová 5:1 (1:1,1:0,3:0)

Střely na branku: 31:10, Vyloučení: 0:1, Přesilovky: 1:0, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 150

Branky a nahrávky: 7. Kachlík (Bakus, Pilař T.), 24. Macenauer (Pilař J.), 31. Bakus (Pilař T., Macháček), 42. Šmíd (Macenauer, Pecina), 45. Macenauer – 12. Faltejsek

Lokomotiva zachytila úvod zápasu, v němž měla mnoho možností na skórování. Ježci tlak ustáli a rázem dali branku. V 7. minutě se přesnou střelou prezentoval Kachlík. Ježci ale v 1. třetině chybovali, čehož po špatné rozehrávce využil Faltejsek, který srovnal hru. Česká Třebová byla i ve druhé třetině dobrým soupeřem pro Ježky, kteří měli plné ruce práce stejně jako hosté. Šance na obou stranách góly neskončily, až na jednu. Ve 24. minutě souhru J. Pilaře využil Macenauer. Ježci zachytili třetí třetinu, v níž přidali další tři branky, přičemž jedna z nich byla do prázdné klece.

Ohlasy po zápase:

Ježci Heřmanův Městec (asistent trenéra Lukáš Vajda): „Od druhé třetiny nastoupil úplně jiný tým. Hráli jsme dobře, drželi otěže a dobře se dostávali do šancí. Měli bychom však lépe podchytit začátek, kdy byl soupeř lepší. Za co však Českotřebovským patří velký dík. Jejich výkon byl bojovný, sympatický, a především bez žádných zákeřných faulů. Musím smeknout před dvojicí rozhodčích, kteří dobrý dojem nad zápasem jen podtrhli a zaslouží si poděkování a uznání za velmi dobře odpískaný zápas. Slušnost se dnes nosí a v tomhle zápase to bylo vidět, škoda, že to nedrží všichni."

Nové Strašecí se natahovalo po bodech! Blatná tlak ustála

HBC Nové Strašecí – TJ Blatná Datels 2:3 (0:0,1:2,1:1)

Střely na branku: 40:30, Vyloučení: 3:8, Přesilovky: 7:3, Využití: 2:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 89

Branky a nahrávky: 18. Samšuk (Slabý, Duchoň O.), 36 Javůrek (Duchoň T.) – 19. Pangrác (Michálek), 25. Maňaska (Michálek), 41. Pangrác (Říha)

V Blatné se odehrál velmi vyrovnaný zápas, v němž si více ze hry tvořili domácí, ale Blatná ukázala svou zkušenost. Skóre zápasu se otevřelo až ve druhé části zápasu, kdy početní výhodu zužitkoval Samšuk. Vedení „Bubákům“ dlouho nevydrželo, protože vyrovnal Pangrác. Datlové šli ve 25. minutě dokonce do vedení, když se prosadil Maňaska. Ve stejném počtu hráčů na hřišti se Novému Strašecí nevedlo dát branku, ale svou aktivitou si vybojovalo další přesilovou hru. V ní vyrovnal Javůrek. Čtyři minuty přidal druhou branku přidal Pangrác, čímž rozhodl o třech bodech pro Jihočechy.

Kelti neměli v Mladé Boleslavi sebemenší problémy

HBC Tygři Mladá Boleslav – SK Kelti 2008 3:7 (0:2, 1:2, 2:3)

Střely na branku: 21:37, Vyloučení: 13:5, Přesilovky: 6:9, Využití: 1:4, Oslabení: 0:0, Diváků: 42

Branky a nahrávky: 19. Lhota (Krejčí, Bajer), 39. Šindelář (Langer), 40. Erben (Šindelář) - 13. Hrabár (Kohout Martin), 15. Taufer (Kohout Martin), 22. Horel (Taufer, Kohout Martin), 30. Horel (Kohout Martin, Taufer), 33. Kohout Martin (Maršoun, Horel), 34. Krbec M., 40. Hrabár (Taufer, Horel)

Kelti z Berouna měli v zápase navrch. Svůj tlak berounští hráči stupňovali a gólu se dočkali ve 13. a 15. minutě, kdy skóroval Hrabár a Taufer. Ve druhé periodě přišlo snížení z hole Lhoty, ale Horel poslal dvěma góly Kelty do tříbrankového vedení. V poslední periodě si Beroun držel svoje standartní tempo, dal tři branky a pouze dvě inkasoval. Mladá Boleslav tak musela zkousnout porážku 3:7.

Ohlasy po zápase:

SK Kelti 2008 (trenér Roman Novák): "V Mladé Boleslavi jsme cítili šanci bodovat, zvlášť, když soupeř nastoupil jen s jedenácti hráči v poli. Aktivnější jsme byli po celé utkání s drobnými výpadky, kdy měli Tygři možnost návratu do utkání. Nicméně především díky častým vyloučením, které jsme dnes trestali, se Mladá Boleslav v podstatě zpět do zápasu nikdy nedostala. Tři body zasloužené, s malým vykřičníkem za poslední desetiminutovkou."