1. liga

Beroun se hřeje na prvním místě tabulky! Tygři schytali debakl

V posledním kole 1. Ligy se rozhodlo o tom, kdo se po třech odehraných zápasech usídlí na 1. místě tabulky. Svou formu potvrdili Kelti, kteří jasně porazili Heřmanův Městec. K vidění byly i dvě remízy. Podrobnější průběhy zápasů níže v reportáži.

Neděle 17. září 2023

Lokomotiva získala první bod za remízu proti Vlčí smečce

TJ Lokomotiva Česká Třebová – Vlčí smečka Ústí nad Labem 3:4ss (1:1,2:2,0:0–0:0)

Střely na branku: 32:37, Vyloučení: 4:3, Přesilovky: 1:2, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 68

Branky a nahrávky: 11. Válek (Turčáni), 28. Smutný (Levý), 30. Smutný – 14. Gottfried (Michajličenko), 24. Zákon (Zdvořáček), 29. Baxa (Faigl), 50. Faigl

Vlčí smečka přijela jako favorit do České Třebové, ale Lokomotiva stačila držet tempo s hosty celý zápas. V první třetině šli domácí jako první do vedení po přesilovkové brance Válka. Vlčí smečka však stihla do první sirény vyrovnat. Vlčí smečka v prostředním dějství dokázala zužitkovat svou herní převahu a šla ve 24. minutě do vedení. Lokomotiva srovnala krok v čase 27:54, avšak Baxa hosty znovu poslal do vedení. Ale i tak byl po 30 minutách hry vyrovnaný stav, protože se podruhé prosadil českotřebovský Smutný. V poslední patnáctiminutovce se blýskli gólmani, kteří dovedli zápas až do samostatných nájezdů. V nich rozhodl ústecký Faigl.

Čamlíci ve vypjatém boji porazili Pedagog

HBC Malenovice – TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice 5:4pp (0:0,1:1,3:3–1:0)

Střely na branku: 27:32, Vyloučení: 5:5, Přesilovky: 4:4, Využití: 1:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 45

Branky a nahrávky: 24. Nohál, 33. Hruboš (Lečbych, Kalivoda), 42. Hruboš (Nohál, Cunda), 44. Nohál (Hruboš), 46. Brázdil M. (Mikl) – 18. Šimek (Sedláček), 31. Zelenka (Nýdl, Malecha), 32. Kvítek (Moser), 41. Šimek

Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný, na což poukázala první třetina, v níž nepadla ani jedna branka. Do vedení šel jako první Pedagog, který otevřel skóre v čase 17:44. Hosté poté faulovali a museli čelit nátlaku Malenovic, které možnost zužitkovaly. Nejvíce branek padlo v poslední třetině. Do vedení šli jako první Jihočeši po sehrané početní výhodě. O 39 vteřin později České Budějovice vedly dokonce o dvě branky, avšak rychle inkasovaly. Stav 2:3 se nesl až do poslední pětiminutovky. Ve 41. minutě dali hosté gól z přesilovky a přiblížili se třem bodům. Asi nikdo nečekal, že by Čamlíci dokázali srovnat, ale právě to se stalo. Nohál s Hrubošem přidali na poslední chvíli dvě branky. Svou převahu z konce zápasu domácí potvrdili v prodloužení, v němž se prosadil Brázdil.

Ohlasy po zápase:

HBC Malenovice (trenér Adam Kovařík): „Zápas byl ze začátku opatrný a hrálo se hodně z obrany. Od druhé třetiny to začínalo nabírat na tempu, hosté šli opět po naší chybě do vedení. Naší aktivitou jsme si vynutili přesilovku a trestné střílení, které jsme využili a začali jsme diktovat tempo hry. Bohužel začátek třetí třetiny nebyl dobrý, opět banální chyby a hned jsme byli mínus dva góly. Vrátili jsme se do hry a zase uděláme tu laxní chybu, asi daň za tu mladičkou sestavu. Naštěstí jsme to neskutečným nasazením a touhou po bodech vyrovnali a v prodloužení trošku šťastně urvali bonusový bod. Musíme pracovat na chybách a zjednodušit si hru. Dnes jsme to na svou stranu strhli týmovým výkonem a vírou v to, že můžeme ten zápas vyhrát, uvidíme, co další zápasy.“

Blatná neměla s Tygry slitování

TJ Blatná Datels – HBC Tygři Mladá Boleslav 13:1 (8:0,3:1,2:0)

Střely na branku: 49:17, Vyloučení: 3:2, Přesilovky: 2:3, Využití: 0:1, Oslabení: 1:0, Diváků: 412

Branky a nahrávky: 3. Maňaska, 7. Červenka (Braun), 8. Braun (Michálek), 10. Braun (Michálek), 11. Vaníček (Pangrác, Tkadlec), 12. Vinter (Braun. Tkadlec), 13. Vaníček (Braun), 14. Braun (Budoš), 22. Braun (Maňaska, Budoš), 25. Maňaska (Vinter), 28. Braun (Maňaska), 37. Braun (Michálek), 40. Slezák (Vaníček, Braun) – Pohl (Lhota, Malina)

Mladá Boleslav nastoupila proti Blatné v 10 hráčích do pole, čehož vicemistr z loňské sezóny využil. Již od prvních minut na svého soupeře tlačil. V první třetině vstřelil osm branek a prakticky rozhodl o svém vítězství. Datlové ve svém tempu nepolevovali a přidali během zbytku zápasu dalších pět branek. Tygři vstřelili aspoň čestný gól. V zápase se blýskl David Braun, který dal šest branek a na čtyři přihrál.


Suchdol uhájil tři body proti Buldokům

SK Suchdol nad Lužnicí – HBK Bulldogs Brno 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Střely na branku: 44:11, Vyloučení: 2:5, Přesilovky: 5:2, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 107

Branky a nahrávky: 20. Tácha (Pavlík, Kalát), 40. Kovárník (Škarda), 43. Sládek (Laurinc) - 7. Havránek (Makara M.), 35. Havránek (Navrátil, Nazad)

Buldoci chtěli Jihočechy potrápit, a to se jim od začátku zápasu dařilo. Havránek poslal Jihomoravany v 7. minutě do vedení, které Buldokům zůstalo až do druhé periody. V ní domácí využili početní výhodu. Suchdol na branku Brna vytvářel dostatečný nátlak, avšak brněnský gólman nechtěl kapitulovat. Havránek v poslední třetině dokonce poslal Buldoky do vedení 1:2, avšak Suchdol zvládl zápas otočit ve svůj prospěch.

Kelti svou formu ukázali i Ježkům! Výhrou se vyhoupli do čela ligy

SK Kelti 2008 - Ježci Heřmanův Městec 7:3 (2:1, 2:0, 3:2)

Střely na branku: 34:37, Vyloučení: 6:7, Přesilovky: 7:6, Využití: 4:0, Oslabení: 2:0, Diváků: 73

Branky a nahrávky: 4. Maršoun (Taufer, Horel), 8. Krbec M., 19. Taufer (Hrabár), 20. Maršoun (Kohout Martin, Hrabár), 35. Kohout Martin (Krbec M.), 40. Hrabár (Maršoun, Taufer), 43. Rozenberg (Kohout Martin) - 12. Sedlák (Böhm), 33. Pilař (Böhm), 38. Bakus

Zápas mezi Kelty a Ježky rozhodoval o tom, kdo se usadí na první příčce tabulky. Svižný zápas přinesl šance na obou stranách, avšak produktivita byla lepší pouze na jedné. Ježci mohli jít z úvodu duelu do vedení, ale to se nestalo. Naopak se hosté museli bránit v oslabení, v němž vše před sebou propálil Maršoun. To Keltům vlilo krev do žil a přidalo ve hře 4 na 4 druhý gól. Ježci do konce první třetině však snížili na 2:1. Začátek druhé periody patřil opět Východočechům, kteří si vytvořili tlak a přesilovou hru. Nic z toho však nevyužívají, přičemž inkasují ve vlastní přesilovce po úniku Taufera. Následovalo oslabení Ježků, v němž Kelti přidali další gól na 4:1. Ježci naopak dostali možnost početní výhody 5 na 3, v níž dali branku. Ta ale nebyla uznána. Zápas se přelil do poslední periody. Úvodní tlak konečně Ježci využili a snížili na 4:2. Martin Kohout však poslal Kelty do vedení 5:2, když se nemýlil v přesilovce 5 na 3. Ježci ještě dokázali snížit, avšak domácí celek v závěru přidal ještě dvě branky.

Ohlasy po zápase:

SK Kelti 2008 (trenér Roman Novák): "S Ježky jsme očekávali vyrovnanou partii, a to se také potvrdilo. Ačkoliv tomu výsledek nenapovídá, soupeř bojoval a měl šanci na body až do samého závěru. Nám se dnes dařily přesilové hry, které jsme dokázali zužitkovat čtyřikrát, a zároveň jsme byli velmi důrazní v osobních soubojích. Tři body jsou s tímto soupeřem velmi cenné a věříme, že na jejich zisk v září ještě navážeme. Pochvalu samozřejmě zaslouží celý tým, který navzdory svému mládí podal velmi koncentrovaný výkon. A je třeba pochválit i brankáře Günthera, který nás v klíčových v okamžicích podržel."

Ježci Heřmanův Městec (trenér Josef Kozel): "Stál proti nám doposud výkonnostně nejkvalitnější soupeř. Ačkoliv výsledek je jednoznačný, tak si odnášíme i pozitivní. Soupeř nám ukázal, v čem ještě musíme přidat. Nasazení, zápal a bojovnost to není. Tam jsme na tom dobře a při hře v plném počtu jsme nevypadali špatně. Kontrast konečného výsledku však je v přesilovkách. Tam domácí ukázali vysokou kvalitu jednotlivců a tím si k bodům i ve výsledku pomohli. Samozřejmě i musíme více myslet na důvody našich vyloučení. Sedm trestů v zápase je moc. Poučíme se, potrénujeme a budeme hledat zlepšení."