1. liga

Kelti poprvé ztratili body! Ježci přestříleli Blatnou, Tygři z Boleslavi padli potřetí v řadě

1. Liga přinesla během posledního víkendu velmi zajímavé zápasy, v nichž padalo velké množství branek. Vedoucí tabulky z Berouna nečekaně padl na pražské Palmovce. Blatné se na východě Čech příliš nevedlo. Jak se měnila tabulka druhé nejvyšší soutěže?

Neděle 24. září 2023

Mezi KOVEM a Kelty padlo 15 branek!

TJ KOVO Praha – SK Kelti 2008 8:7ss (2:1, 4:4, 1:2–0:0)

Střely na branku: 28:36, Vyloučení: 3:3, Přesilovky: 3:3, Využití: 3:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 29

Branky a nahrávky: 5. Hochman (Zeman, Votýpka), 7. Krištof (Poulíček), 16. Drobník (Poulíček, Krištof), 19. Drobník (Hochman), 24. Ferfecki (Lachman, Vršecký), 25. Votýpka (Kyclt, Poulíček), 35. Drobník (Krištof), 50. Ferfecki - 12. Taufer, 26. Hrabár (Taufer, Maršoun), 27. Horel (Krbec), 29. Horel (Hrabar, Taufer), 30. Krbec (Horel, Taufer), 35. Krbec, 37. Krbec (Hrabár, Horel)

KOVO v neděli našlo svou sílu a již od prvních minut zápasu diktovalo tempo hry. Hochman s Krištofem zařídili první dvě branky, po nichž KOVO vedlo 2:0. Keltům se ale podařilo rychle snížit. Velká přestřelka započala v prostředním dějství, kdy domácí hokejbalisté odskočili čtyřmi góly na rozdíl pěti branek. KOVO dokázalo využít své početní výhody a zaslouženě vedlo. Poté však přišlo ze strany KOVA mnoho chyb, čehož Beroun využil. Do druhé sirény snížil stav zápasu na 6:5. Krbec v poslední třetině dokonce vyrovnal, ale Drobník strhnul zápas na stranu domácích. To by ale na hřišti nesměl být Marek Krbec, který v čase 36:54 opět vyrovnal a dovršil hattrick. V prodloužení po výhře sahali hosté, ti přes to ztratili bonusový bod v nájezdech.

Ohlasy po zápase:

SK Kelti 2008 (trenér Roman Novák): "V první polovině utkání jsme připomínali partu skautíků na nedělním výletě. Chybělo nám snad vše a soupeř se s námi nemazlil. Až když skóre narostlo na rozdíl pěti branek a domácí se nechali hloupě vyloučit, začala se karta obracet. Tým našel vnitřní sílu, nastartoval se k obratu a skutečně nepříznivé skóre dotáhl. V závěru i v prodloužení jsme sahali po výhře, ale tyče byly proti. Podobné zápasy jsou. Věřme, že byl letos z naší strany tento případ ojedinělý a příště přistoupíme k utkání lépe a soustředěněji už od začátku."

Bubáci dokázali svůj tlak proti Lokomotivě přetavit v body

HBC Nové Strašecí – TJ Lokomotiva Česká Třebová 4:2 (1:0,1:1,2:1)

Střely na branku: 34:26, Vyloučení: 4:1, Přesilovky: 1:4, Využití: 1:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 80

Branky a nahrávky: 14. Kmeť (Drechsler), 20. Wittmayer (Douša, Slabý), 36. Lev L. (Drechsler), 45. Kmeť (Lev L., Wittmayer) – 29. Válek (Řehák, Hynek), 39. Pirkl (Řehák, Hynek)

Lokomotiva z České Třebové jela hrát o body do středních Čech. Proti Novému Strašecí ji nečekalo nic jednoduchého, což bylo vidět. Domácí Bubáci se chopili iniciativy a od začátku bušili do hostující obrany. Michal Kmeť v první třetině zařídil pro domácí tenké vedení. Tlak pokračoval i v druhé periodě, kdy Nové Strašecí odskočilo na 2:0. Domácí Lokomotivě poskytli přesilovou hru, kterou nepohrdl Válek. Středočeši však i v další fázi zápasu odskočili na rozdíl dvou branek. Lokomotivě znovu vyšla přesilová hra, ale na vyrovnání to nestačilo. V poslední minutě Lokomotivě inkasovala v početní nevýhodě a zvrat zápasu tak byl daleko.


Suchdol ukázal sílu svých přesilovek proti Čamlíkům

HBC Malenovice – SK Suchdol nad Lužnicí 1:8 (0:2,1:3,0:3)

Střely na branku: 21:53, Vyloučení: 8:7, Přesilovky: 5:8, Využití: 0:4, Oslabení: 0:0, Diváků: 58

Branky a nahrávky: 26. Nohál (Cunda) – 8. Kalát (Laurinc), 11. Mátl (Tácha, Kalát), 21. Tácha (Kovárník, Kalát), 24. Pavlík (Mátl, Laurinc), 30. Tácha (Mátl, Pavlík), 33. Kalát (Pavlík, Tácha), 34. Tácha (Hrdlička, Laurinc), 39. Kovárník (Pavlík, Mátl)

Vypjaté utkání mezi Malenovicemi a Suchdolem nad Lužnicí přineslo mnoho přesilových her. Větší úspěšnost však měli ve Zlíně Jihočeši. Ti v 11 hráčích do pole otevřeli skóre ve dvou početních výhodách a po první třetině vedli 2:0. Nápor hostů se navyšoval i v prostřední třetině, kdy hosté dali další tři branky. Malenovice pouze kosmeticky upravily skóre. V poslední třetině padly ze strany hostů ještě další tři branky. Hattrickem se blýskl kapitán Jihočechů Matěj Tácha.

Ohlasy po zápase:

HBC Malenovice (trenér Adam Kovařík): „Další těžký soupeř, silný soupeř. Potvrdil svou sílu. Nám se nedařilo zhola nic, kromě toho, že byl soupeř jasně lepší, tak i třeba míček s námi nebyl moc kamarád. Nedařilo se prakticky nic a soupeř dokázal využít každou naši chybičku. Musím pochválit brankáře přes velký příděl, nakonec oba zabránili tomu, aby to byl dvojciferný výsledek. Když přejdu, že nám zápas nesedl, tak zlepšení tam moc vidět není, ale hlavy nevěšíme a věřím, že se tento mladý tým bude zlepšovat.“

Tygři jsou v krizi, prohráli i proti Vlčí smečce

Vlčí smečka Ústí nad Labem – HBC Tygři Mladá Boleslav 5:2 (2:1,1:0,2:1)

Střely na branku: 40:24, Vyloučení: 6:7, Přesilovky: 6:5, Využití: 2:1, Oslabení: 1:0, Diváků: 33

Branky a nahrávky: 7. Grosse (Zdvořáček), 13. Baxa (Gottfried, Zdvořáček), 26. Baxa (Faigl), 39. Strnad, 42. Zdvořáček (Baxa) – 9. Malina (Marušinec, Šťástka), 33. Bydžovský (Horáček, Marušinec)

Bylo jasné, že Vlčí smečka bude chtít na domácím stadionu uspět za tři body. Vlčí smečce se v úvodu zápasu podařilo zachytit slušné tempo a Tygři měli co dělat. V čase 6:31 šli domácí do vedení. To jim ale dlouho nevydrželo, protože rychle vyrovnal Malina. Tygři v 1. třetině inkasovali ještě jednou, když přesilovou hru zužitkoval Baxa. Domácím hokejbalistům se ve druhé periodě podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, když druhou branku zaznamenal Baxa. V poslední části zápasu měli početní výhodu i Tygři. Z té přišlo snížení a hosté se cítili na vyrovnání. To jim ale zkazil Petr Strnad, který ve vlastním oslabení uklidnil situaci a navýšil na 4:2 z pohledu Vlčí smečky. Domácí ještě k tomu následně využili přesilovou hru.

Ježkárna slavila výhru nad blatenskými Datly

Ježci Heřmanův Městec – TJ Blatná Datels 7:2 (4:1,1:0,2:1)

Střely na branku: 31:21, Vyloučení: 6:4, Přesilovky: 3:5, Využití: 0:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 150

Branky a nahrávky: 6. Kachlík (Pilař T., Pilař J.), 6. Šmíd (Macenauer, Menc), 8. Novák (Musílek, Pilař J.), 11. Hejl (Bakus), 20. Bakus (Novák, Trojek), 31. Trojek (Novák, Bakus), 43. Hudec (Zeman, Šmíd) – 14. Vaníček (Braun, Michálek), 37. Michálek (Vinter)

Ježci chtěli vicemistra z Blatné překvapit, a to se jim v Ježkárně podařilo. Domácí hokejbalisté se vrhli do časté střelby, což neslo své ovoce. V šesté minutě totiž šli Ježci do dvoubrankového vedení. V 8. minutě vedli domácí již 3:0, kdy se ze vzduchu trefil Novák. Po oddechovém čase hostů se obrat nekonal, protože Hejl přidal v 1. třetině čtvrtou branku Ježků. Datlové poté však hráli přesilovou hru, kterou skvěle sehráli a snížili. Ve druhé přišla pátá branka Ježků. Blatná se v této fázi zápasu dostala do tempa a začala na Ježky vytvářet větší tlak, ten ale korigoval brankář Heřmanova Městce. V poslední třetině domácí navýšili svůj náskok i přes Michálkovo snížení.

Ohlasy po zápase:

Ježci Heřmanův Městec (asistent Lukáš Vajda): "Musím smeknout před výkonem celého mužstva, hráli jsme velmi dobře, byli jsme důrazní a efektivní v koncovce, což nám velmi chybělo v Berouně. Já musím pochválit především dobrý výkon Tomáše Dvořáčka, který v nelehké pozici po šesti gólech v Berouně dnes tým držel ve chvílích, kdy se lámal chléb. Celý tým však podal mimořádný výkon a jsem rád, že jsme Blatné nedali čichnout a vrátit ji do zápasu tak, jak jsme si komplikovali situaci v kolech minulých. Jsem též rád, že nám kluci přinesli pocit klidu v závěru. Soupeři, ač přes zbytečný tah vůči situaci v boxu trestoměřičů, děkujeme a přejeme štěstí do dalších zápasů."