1. liga

Druhá nejvyšší soutěž se vyrovnává! Jaké výsledky byly k vidění minulý víkend?

V posledních šesti zápasech 1. Ligy padalo docela velké množství branek! V několika zápasech nastaly velké zvraty a překvapení. KOVO senzačně porazilo Ježky a Buldokům se povedl obrat v Poličce. Senzaci zažila českotřebovská Lokomotiva. Kdo další získal během minulé neděle cenné body?

1Neděle 8. října 2023

Lokomotiva zažila snový konec zápasu v Malenovicích

HBC Malenovice – TJ Lokomotiva Česká Třebová 4:5pp (2:0,2:1,0:3–0:1)

Střely na branku: 25:54, Vyloučení: 7:5, Přesilovky: 5:7, Využití: 1:2, Oslabení: 1:0, Diváků: 58

Branky a nahrávky: 1. Nohál (Hruboš), 12. Hruboš (Cunda,Kulička), 26. Medřický (Brázdil M.), 27. Hruboš (Cunda, Chovančík) – 24. Škeřík (Doubrava, Hynek), 35. Válek (Faltejsek, Zahálka), 44. Válek (Faltejsek, Zahálka), 45. Válek (Hynek), 49. Škeřík (Švec, Kříž)

Domácím hokejbalistům se na začátku duelu velmi dařilo. Po deseti vteřinách vedli 1:0 po souhře Hruboše s Nohálem. Převaha Čamlíků trvala. Vyvrcholila druhou brankou ve 12. minutě. Druhá perioda přinesla snížení z hole Škeříka, avšak Čamlíci zachytili 26. a 27. minutu, v níž Lokomotivě odskočili na rozdíl 4:1. Vypadalo to, že si domácí dojdou pro tři body, ale Česká Třebová ve třetí části duelu našla potřebnou produktivitu. Válek dvě góly z přesilových her snížil na rozdíl jedné branky a 15 vteřin před koncem vyrovnal. To Lokomotivě dodalo potřebné sebevědomí, s nímž rozhodla v prodloužení.

Kometa zápas dobře rozehrála, Buldoci předvedli skvělý obrat

SK Kometa Polička – HBK Bulldogs Brno 3:6 (2:1,1:2,0:3)

Střely na branku: 32:35, Vyloučení: 5:2, Přesilovky: 2:4, Využití: 0:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 40

Branky a nahrávky: 10. Tobiáš O. (Štefka M.), 12. Malý (Beneš, Korec), 19. Štefka M. - 15. Paukrt (Baláč), 20. Jandourek (Emmer, Foršt), 25. Makara M. (Fišar), 32. Emmer (Fišar), 35. Svoboda J., 41. Vodvárka (Baláč, Nazad)

Brno přijelo do Poličky s jasnou taktikou, která nakonec body přinesla. Buldoci od první minuty nechali balónek domácímu celku a snažili se systémem 3-2 bránit střední pásmo, přičemž zachycené balónky ve svém pásmu obránci pokaždé ometali kolem mantinelů. Tuto taktiku Brno drželo celý zápas. Kometě se v první třetině obranou hostů dařilo procházet, což ukázal Ondřej Tobiáš, který prostřelil hostujícího gólmana v 10. minutě. O pár chvil později dostal skvěle nabito Malý, který trefil přesně. Vypadalo to, že se do kabiny půjde za stavu 2:0, ale poličskému obránci při rozehrávce sjel balónek a naservíroval ho Baláčovi. Ten nahrál nepřesně, avšak balónek se od Paukrtovi nohy odrazil do poličské klece. Brnu tento gól dodal energii do zápasu, i když v úvodu druhé periody Brno inkasovalo. Při signalizaci trestu pro Poličku hostující brankář odbíhal na střídačku, ale Vodvárka nešťastně poslal míček při rozehrávce do vlastní klece. Stejnou přesilovku využil Jandourek pozemní střelou, při které se Šupík přesunul příliš brzo. Vyrovnání přišlo ve 25. minutě, kdy po vyhrané buly Makara prostřelil ze středu hřiště vše, co mu stálo v cestě. V poslední periodě přišel poličský zmar a radost Brna. Ve 32. minutě dal gól Emmer po nahození, přičemž poličský bek si srazil balónek do vlastní klece. O pár minut později zakončil sólo Svoboda. Jeho střelu Šupík vyrazil před sebe a brněnský forward měl dorážku jako na podnose. Vše zakončil Vodvárka, který chytrým gólem v přesilové hře pečetil výhru Brna.

Ohlasy po zápase:

SK Kometa Polička (trenér Pavel Štefka): „Hráli jsem dobře jen první třetinu. Potom se naše snaha začala čím dál více rozbíjet o obranou linii ve středním pásmu, kterou Brno důsledně bránilo. Naše akce postrádaly rychlost i přesnost a individuální průniky soupeř celkem snadno zachytával. Zmar jsme dokonali v poslední třetině, která se nám hrubě nepovedla. Neděláme z toho vědu, Brno bylo lepší a my musíme příště hrát lépe.“

HBK Bulldogs Brno (Jan Emmer): „Zápas se pro nás nevyvíjel dobře. Stav 0:2, resp. 1:3, a navíc ten třetí gól jsme si vstřelili sami při signalizovaném vyloučení poličského hráče. Tento gól nás nezlomil, a naopak nakopnul k týmovému výkonu. Od 20. minuty utkání si myslím, že jsme byli lepší a ve třetí třetině jsme se, na rozdíl od některých domácích hráčů, věnovali hlavně hokejbalu, za co jsme byli odměněni vítězstvím. Vítězství nás těší, ale nepřeceňujeme jej. Musíme makat dále, máme před sebou další těžké zápasy.“

Vlčí smečka si tři body proti Keltům ubránila

Vlčí smečka Ústí nad Labem – SK Kelti 2008 3:2 (3:1,0:0,0:1)

Střely na branku: 29:30, Vyloučení: 2:4, Přesilovky: 2:0, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 54

Branky a nahrávky: 1. Zdvořáček P. (Navarra, Janák), 2. Hruška (Tůma, Grosse), 6. Janák (Navarra, Gottfried) – 3. Taufer (Váca), 31. Krbec (Taufer, Hrabár)

Vlčí smečce se parádně vyvedla první třetině, a to zejména prvních šest minut zápasu. Po 36 vteřinách otevřel skóre Zdvořáček, na kterého i minutu později navázal Hruška. Stav se ale rychle změnil na 2:1 po gólu Taufera. V 6. minutě domácí hokejbalisté vedli však znovu o dvě branky. Ve zbytku zápasu se na branky čekalo a hosté se tlačili k vyrovnání. Dali však pouze jednu branku v poslední periodě. Rozhodující momenty si Vlčí smečka pohlídala.

Ohlasy po zápase:

SK Kelti 2008 (trenér Roman Novák): "V utkání jsme byli po dvě třetiny horším týmem, který lacinými chybami vybízel soupeře ke skórování. Naštěstí pro nás Vlčí smečka po pěti minutách přestala střílet góly a my jsme byli neustále na dostřel bodovému zisku. To se nakonec nepodařilo, přestože ve třetí třetině nebylo k vyrovnání úplně daleko. Za dnešní předvedený výkon jsme si ale body nezasloužili a poprvé v sezoně tedy prohráváme v základní hrací době."


KOVO senzačně vykradlo Ježkárnu

Ježci Heřmanův Městec – TJ KOVO Praha 1:2 (0:0,1:1,0:1)

Střely na branku: 31:20, Vyloučení: 2:2, Přesilovky: 2:2, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 120

Branky a nahrávky: 18. Pilař J. (Pilař T.) – 22. Poulíček (Krištof), 41. Votýpka (Lachman)

KOVO nastavilo zápase jasnou taktiku, dobře bránit a čekat na chyby soupeře. V první třetině měli Ježci velký tlak, ten se ale rozbil o skvěle chytajícího Šacha. Ten ale kapituloval ve druhé třetině, když souhru Pilařů zakončil Jan. Gól padl po velkém zámku Ježků. Tento gól KOVO vyprovokoval k větší aktivitě, která mu přinesla branku. Do brejku se dostal Poulíček, který svým důrazem skóroval. Ježčí tlak znovu nastal. Třetí třetině dokonce přinesla branku domácích, ta ale nabyla uznána. Na druhé straně však pustil za svá záda nahození Votýpky Synek. Hosté si poté vše pohlídali.

Ohlasy po zápase:

Ježci Heřmanův Městec (trenér Josef Kozel): "Asi příznačné utkání pro nás samotné, které občas v sezóně absolvujeme. Chybí nám důraz před brankou, krok rychlejší, hrajeme složitě ve středním pásmu a hledáme ideální a luxusní souhru na střelu. Nahození, jakým KOVO rozhodlo, jsme téměř za zápas neukázali. Důraz do brankoviště, jakým vyrovnali, jsme rovněž neměli. Budiž pro nás ponaučením do dalších zápasů. Musíme jinak a lépe. Soutěž přeje tomu, kdo více hbnobětuje, a to nám nějak v neděli nesedělo. Na jeden gól se zpravidla nevyhrává."

Datels na Suchdol v derby nestačili

SK Suchdol nad Lužnicí – TJ Blatná Datels 4:3 (2:1,0:1,2:1)

Střely na branku: 34:18, Vyloučení: 6:6, Přesilovky: 4:5, Využití: 0:1, Oslabení: 1:0, Diváků: 107

Branky a nahrávky: 2. Císař (Štrobl, Laurinc), 3. Kovárník (Kalát, Laurinc), 39. Pavlík, 43. Sládek – 2. Pangrác, 27. Vinter (Maňaska), 44. Šíp (Braun, Vaníček)

Jihočeské derby začalo velmi zhurta. Domácí Suchdol využil své prostředí. V čase 1:24 ruce nad hlavu zvedal Císař, ale naštěstí pro Blatnou vyrovnal po půl minuty později Pangrác. Kovárník však skvěle využil souhru s Kalátem a Laurincem a domácí opět vedli. Vyrovnaná partie, tak by se dal popsat tento zápas. Ve 27. minutě vyrovnal Vinter. Zápas však v poslední periodě rozhodli domácí hráči. Sólo nejdříve zakončil Pavlík a následně ve vlastním oslabení skóroval Sládek. Početní výhodu Blatná ještě využila, ale na více se nezmohla.

Nové Strašecí přestřílelo Pedagog

HBC Nové Strašecí – TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice 7:4 (3:0,0:2,4:2)

Střely na branku: 41:42, Vyloučení: 2:2, Přesilovky: 2:2, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 44

Branky a nahrávky: 7. Barnošák (Lev L., Kučera), 7. Drechsler (Frolík), 9. Drechsler (Čadek, Douša), 34. Samšuk (Kmeť, Slabý), 37. Barnošák (Lev L., Kučera), 38. Drechsler (Frolík), 45. Javůrek (Douša, Dvořák) – 21. Malecha (Zelenka), 25. Nýdl (Zelenka, Bárta O.), 38. Neruda (Talíř), 43. Talíř (Nýdl)

Nové Strašecí chtělo proti Českým Budějovicím brát tři body. Odhodlání Bubáků bylo vidět i na hřišti. Domácí na svého soupeře vlétli a v 7. minutě dvakrát udeřili. Novostrašecká posila, Dominik Barnošák, dorážel a Drechsler se skvěle trefil od mantinelu na zadní tyč. V 9. minutě Drechsler dokonce přidal druhou branku po důrazu na brankovišti. Nové Strašecí však polevilo a nechalo Pedagog vstoupit zpět do zápasu. Nejdříve snižoval Malecha a poté si jako obránce seběhnul Nýdl, který přesně zakončil. Stav byl tak po dvou třetinách 3:2, přičemž domácí v prostření periodě trefili horní tyč a Kmeť nevyužil samostatný únik. Tento tlak si domácí přenesli do poslední třetiny, v níž zakončoval souhru Samšuk a Barnošák střelou z pravého kruhu navyšoval na 5:2. Ve 38. minutě zkompletoval hattrick Drechsler po dobře provedeném Blafáku. Pedagog se zmohl na snížení, ale Javůrek jistil tři body gólem do odkryté klece.