1. liga

Vyrovnané zápasy, obraty i debakly. To přinesla 1. Liga

V dalším kole 1. Ligy bylo horko. V šesti zápasech, které byly na programu, bylo snad všechno. Dvakrát byl k vidění výsledek 9:2 pro domácí, dále se udál velký obrat či fanoušci viděli velkou bitvu, kterou rozhodla maličkost. Podrobnosti ze zápasu naleznete níže.

Neděle 29. října 2023

Brno si spravilo chuť proti Čamlíkům

HBK Bulldogs Brno – HBC Malenovice 9:2 (3:0, 5:1, 1:1)

Střely na branku: 35:13, Vyloučení: 3:4, Přesilovky: 3:2, Využití: 2:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 23

Branky a nahrávky: 2. Zemen S. (Navrátil), 8. Makara M. (Fiedler), 14. Havránek (Svoboda Jan), 16. Emmer (Vodvárka, Fišar), 17. Fišar (Makara M., Fiedler), 19. Vodvárka (Baláč, Emmer), 23. Fiedler (Heide), 24. Fišar (Heide, Emmer), 39. Fišar (Fiedler) - 19. Brázdil J. (Medřický, Brázdil M.), 32. Nohál (Hruboš, Kulička)

Brno nechtělo nic podcenit a připsat si tři body do tabulky. Zápas skvěle rozehrál Zemen dobrou střelou ze druhé minuty, přičemž na něj navázal Makara trefou do víka. Na konci první třetině využil brejk Havránek. V úvodu druhé periody navyšoval v přesilovce přesnou střelouEmmer a Fišar. Poté Čamlíci snížili na 5:1, ale Vodvárka rázem dorážel balónek za záda Opavského. Po šestém gólu jednička Malenovic střídala. Do konce druhé periody dali domácí ještě dvě branky. Nohál v poslední třetině snižoval, přičemž Fišar dovršil svůj hattrick a kosmeticky upravil na 9:2.

KOVO jednoznačně přejelo Lokomotivu

TJ KOVO Praha – TJ Lokomotiva Česká Třebová 9:2 (2:0,4:1,3:1)

Střely na branku: 37:24, Vyloučení: 0:2, Přesilovky: 2:0, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 15

Branky a nahrávky: 4. Grepl (Tóth), 6. Číž (Zeman M., Waltr), 21. Lachman (Pátek), 26. Vršecký (Lachman), 27. Fluxa (Zeman M.), 28. Tóth (Grepl), 34. Samec (Zeman M.), 35. Kupf (Tóth, Číž), 36. Fluxa (Lachman) – 29. Hudec, 40. Stráník

KOVO nenechalo nic náhodě a na svého soupeře rychle vlétlo. Ve 4. minutě dal branku Grepl a v 6. minutě vedli domácí již o dvě branky. Když už se Lokomotiva dostala do šance, tak Pražany podržel Majerníček. Ve druhé části duelu se domácí opět rozstříleli. V rozmezí 21. až 28. minuty dali čtyři branky, což definitivně rozhodlo zápas i přes snížení Hudce. Domácí přidali ještě tři branky, přičemž stav zápasu se zastavil na skóre 9:2.

Bitva Ježků a Komety skončila lépe pro domácí

Ježci Heřmanův Městec – SK Kometa Polička 3:2 (1:2,0:0,2:0)

Střely na branku: 38:28, Vyloučení: 4:3, Přesilovky: 0:1, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 120

Branky a nahrávky: 5. Musílek (Novelinka), 37. Musílek (Kachlík), 43. Zeman (Hejl) – 5. Bureš (Beneš), 12. Hejtmánek J. (Štefka M.)

Zápas to byl velmi vyrovnaný od prvních minut. Otěže zápasu však na svých holích měla Kometa, kterou poslal rychle do vedení po skvělé trefě Bureš. Něco podobného ve stejné minutě předvedl Musílek, který dostal nabito na modrou čáru. Následně hrála Kometa oslabení 3 proti 5. Polička v této situaci hrála dobře a neinkasovala. Na druhé straně se Ježci museli bránit 3 proti 4 a tuto možnost využit J. Hejtmánek po pohotové střele. Kometa měla další šance, ale ty neproměnila. V druhé periodě Ježci zvýšili pohyb a Čerbák měl co dělat, byl ale jistý. I Dvořáček převedl dobré zákroky, čímž zamezil odskočení ve výsledku. Macenauer si musel jít v půlce zápasu odpočnout na trestnou lavici za osobní trest 10 minut. V poslední periodě bylo k vidění mnoho faulů a hra se přiostřila. Nakonec přišlo vyrovnání po prohrané buly Komety, když druhou dobrou střelou vyrovnal Musílek. Následně hra plynula z jedné strany na druhou, ale domácí z tlaku vytěžili třetí branku. Čerbák nic neviděl a nahození Zemana projelo po zemi mezi jeho betony. Polička hrála v šesti a byla blízko vyrovnání, všechny šance zlikvidoval Dvořáček.

Ohlasy po zápase:

Ježci Heřmanův Městec (asistent trenéra Lukáš Vajda): "Skvělý výkon celého týmu. Hokejbal, který bavil. Parádní kulisa a tři body se soupeřem, který spíše jezdil s body od nás. To vše je však minulost a my jsme prokázali, že opravdu dokážeme hrát s každým. Hráli jsme zodpovědně a soupeře jasně přehráli především ve třetí třetině. Myslím, že body pro kluky jsou zcela zasloužené a je za tím obraz trpělivé přípravy a taky celé hry z Českého Poháru ze soboty. Borci tak zaslouží poděkovaní a pochvalu za předvedený výkon."

SK Kometa Polička (trenér Pavel Štefka): „Zápasy s Ježky jsou vždy těžké a stojí hodně sil. Hrají účinný a jednoduchý hokejbal založený na dobrém napadání a důrazu v předbrankovém prostoru. Tentokrát to bylo podobné. Dlouho jsme drželi hubené vedení 2:1, ale pak jsme prohráli jednu čistou buly a soupeř vyrovnal. Celý zápas jsme se trápili s přechodem do útočného pásma, a to nás stálo i body. V situaci, kdy jsme měli míček na hokejce, jsme ho nedokázali dostat ze třetiny, a to se nám vymstilo v podobě rozdílové branky. V závěru jsme měli vyrovnání na hokejce, ale soupeř si body vybojoval. Nám nezbývá, něž se vrátit k poctivější dřině.“


Vlčí smečka vykradla České Budějovice

TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice – Vlčí smečka Ústí nad Labem 2:6 (0:2,2:3,0:1)

Střely na branku: 40:25, Vyloučení: 4:4, Přesilovky: 2:2, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 55

Branky a nahrávky: 29. Bárta O. (Malecha), 30. Podhora (Moser) – 3. Grosse (Gottfried, Zákon), 4. Singer (Janák), 16. Zdvořáček M. (Zdvořáček P., Gottfried), 18. Tůma (Zdvořáček M., Zdvořáček P.), 28. Baxa (Zdvořáček M.), 35. Polata (Tůma)

Vlčí smečka přijela na jih Čech připravená, což ukázal začátek zápasu. Ve 3. minutě dal branku Grosse a o minutu déle se radoval Singer. Vlčí smečka hrála efektivně, i když ji Pedagog přestřílel. 22 vteřin po první přestávce hosté vedli 0:3, přičemž si vypracovali náskok 4 branek. Ten zmizel po dobré dvouminutovce v závěru druhé třetiny. V poslední periodě ale Vlčí smečka dala ještě dvě branky a rozhodla o třech bodech.

Bubáci prohrávali proti Tygrům 0:3, vše ale zvládli

HBC Tygři Mladá Boleslav – HBC Nové Strašecí 5:6 (3:1,1:2,1:3)

Střely na branku: 28:38, Vyloučení: 3:3, Přesilovky: 2:2, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 22

Branky a nahrávky: 5. Marušinec (Lhota), 10. Malina (Lhota, Bajer), 11. Malina (Lhota), 23. Lhota (Malina, Řípa), 45. Bydžovský (Šíma, Marušinec) – 12. Duchoň T. (Běloušek), 19. Lev (Kmeť, Slabý), 20. Slabý (Čadek), 31. Lev (Kmeť, Běloušek), 37. Slabý (Lev), 43. Čadek

Zápas začal velmi zhurta. Navrch měli jasně domácí, kteří mířili přesně. Marušinec rychle zasunul balónek do prázdné klece, když byl osamocen na zadní tyči. Bubáci hrozili, ale finální střele jim vždy nevyšla. Poté zařídil Malina vedení 3:0. Tomáš Duchoň ale v závěru úvodní třetiny vykřesal naději pro hossty. Těm se podařilo v 19. a 2. minutě dát dvě branky, čímž srovnali skóre zápasu. Lukáš Lhota se ale poté dostal do jasné šance, kterou nepromarnil. Po druhé přestávce vyrovnával Lev a Slabý druhou trefou poslal Bubáky do vedení. Čadek ještě ve 43. minutě upevnil vedení hostů na 4:6. Bydžovský 43 vteřin před koncem ještě snižoval, ale Nové Strašecí vše ustálo.

Suchdol v Berouně ukázal svou sílu

SK Kelti 2008 – SK Suchdol nad Lužnicí 2:6 (2:2,0:3,0:1)

Střely na branku: 34:41, Vyloučení: 5:8, Přesilovky: 6:3, Využití: 0:0, Oslabení: 0:1, Diváků: 72

Branky a nahrávky: 1. Váca (Krbec, Šlechta), 15. Horel (Kohout M.) – 14. Škarda (Laurinc), 14. Kalát (Kovárník), 16. Tácha (Egner), 22. Laurinc, 29. Kalát (Kovárník, Laurinc), 42. Kovárník (Pavlík)

Kelti začali dobře, když brzy otevřeli skóre. Domácí hráli více na balónku, ale osudová 14. minuta byla smrtící. Suchdol dvěma góly šel do vedení, ale Horel naštěstí pro domácí vyrovnal. To ale hosty nezastavilo. Ti přidali ve druhé a třetí třetině ještě čtyři branky a zvítězili. Kelty srazily neproměněné přesilové hry. Více v sestřihu.

Ohlasy po zápase:

SK Kelti 2008 (trenér Roman Novák): "Říjen se nám výsledkově úplně nepovedl, zápas se Suchdolem je toho důkazem. Hosté prokázali, proč se dlouhodobě drží na špici naší soutěže, a přestože jsme měli často míček na hokejkách, efektivita byla na jejich straně. Navíc dokázali trestat naše chyby, kterých jsme kupili solidní množství. Když se ani ve třetím dějství nepodařilo proměnit několik po sobě jdoucích přesilovek, nezbývalo než sklonit hlavy. Suchdol byl nad naše síly. Otázkou zůstává, jak naložíme s posledními třemi duely podzimní části."