1. liga

Naše síla je asi v soudržnosti, hlásí kapitán Vlčí smečky Martin Zdvořáček

Vlčí smečka Ústí nad Labem předvádí v 1. Lize skvělé výkony. Z 8 zápasů má na kontě zatím 21 bodů a k tomu má jeden duel k dobru. Martin Zdvořáček je lídrem v bodování jeho celku. Jaké jsou ústecké cíle do konce podzimu? Pokud Ústečané nezaváhají, mohou být po podzimu první!

Poslední dva ročníky nám ukázaly, že zápasy play off jsou o level výš

Martine, jak zatím hodnotíte podzimní část 1. Ligy? Soutěž trochu změnila formát, potkáváte celky i z druhé strany republiky. Je to pro vás atraktivnější?

Atraktivnější to je, potkáme se s celky, které jsme nikdy neviděli a můžeme tak něco zjistit o soupeřích, kteří na nás budou čekat v play off. Některé cesty jsou už ale opravdu daleko a je složitější výjezdy zajistit organizačně i finančně.

V tabulce jste na tom možná nejlépe ze všech. Z 8 odehraných zápasů máte na kontě 21 bodů a zápas k dobru. Pokud vše vyjde, tak můžete jít do čela tabulky. Budete toho chtít do konce listopadu dosáhnout?

Určitě je to náš cíl. Mám radost, že se nám daří dotahovat do vítězného konce i zápasy, které nejsou z hlediska předvedené hry ideální. Máme ještě rozhodně na čem pracovat. Poslední dva ročníky nám ukázaly, že zápasy play off jsou o level výš a výkony, co nám stačily k vítezství na podzim, budou na jaře málo.

Zatím jste prohráli pouze jednou, ale v každém zápase jste bodovali. V čem je vaše síla? Zápasové statistiky poukazují na střeleckou produktivitu. Ke gólu nepotřebujete tolik střel jako ostatní.

O výborné produktivitě bych asi nemluvil. Měli jsme zápasy, kdy jsme mohli odskočit nebo rozhodnout zápas dříve, ale šance jsme neproměňovali a zápasy si tak zkomplikovali. Pochválit můžu brankáře a kluky z obrany, co jsou na všech zápasech. Naše síla je asi v soudržnosti. Od třetího kola za nás nemohou nastupovat hráči na střídavé starty z extraligové Elby, kteří byli součástí týmu a našich plánů. Museli jsme na to reagovat v průběhu sezóny, což není ideální. Tím spíš mám radost z přístupu většiny našich kluků a nových akvizic, které měly zájem za nás nastupovat a v zápasech nám určitě hodně pomáhají. Do zápasů přes podzim nastupujeme často v kombinované sestavě, takže pro nového trenéra Tondu Brhela asi není jednoduché s námi pracovat, každopádně jeho přítomnost je podle mě další aspekt, proč to zatím výsledkově klape.

Vlčí smečku zatím táhne kapitán Martin Zdvořáček. Autor fotky: Martin Halíř.

Zápasy s Kelty a v Novém Strašecí byly velmi těsné

V posledních duelech jste přehráli Nové Strašecí, Pedagog, Brno i Kelty. Jaký zápas pro vás na podzim byl tím nejobtížnějším?

Zápasy s Kelty a v Novém Strašecí byly velmi těsné a myslím, že jsme oba mohli zvládnout lépe. Do play off musíme na spoustě věcech zapracovat, ale každopádně jsme rádi za body, které se počítají. Speciálně Kelti mají letos dobrý tým a každý zápas s nimi bude těžký.

Loni jste skončili na celkovém 4. místě, když vás v play off vyřadila Blatná. Jak to vidíte letos? Budete chtít konečně prolomit smůlu a ovládnout 1. Ligu?

No, nikdy jsme nešli do soutěže s tím, že chceme skončit čtvrtí, nebo postoupit do play off. Když zapracujeme na taktické stránce a v zápasech budeme mít dobrou disciplínu a touhu po úspěchu, tak jsem přesvědčený, že na to máme. Přeju si, aby se nám vyhýbala zranění a mohli jsme se na jaře naplno poprat o titul.

Teď na podzim se ještě bude lámat chleba. Čeká vás duel s druhými Ježky. Jak se na něj připravujete?

Čekají nás dva těžké zápasy a tabulka je hodně vyrovnaná. Bavíme se teď o prvních místech, ale pokud bychom v těchto zápasech ztratili body, můžeme klidně přezimovat někde uprostřed tabulky. Jak Ježci, tak Kovo mají dobré výsledky a čekám velmi těžké zápasy. Pro nás je klíčové sejít se v dobré sestavě a vydat ze sebe před pauzou to nejlepší.