1. liga

Datlové rozstříleli Kelty! Vlčí smečka brala body v těsném duelu proti Bubákům

Pátého listopadu 2023 se odehrálo pět zápasu z 1. Ligy. Několik zápasů bylo hojných na góly, přičemž se spíše radovali favorité duelů. Suchdol nad Lužnicí v derby uspěl bez ztráty kytičky a upevnil si své místo na čele tabulky. Ježci a Vlci se však Jihočechům drží na dostřel.

Neděle 5. listopadu 2023

KOVO přijelo do Poličky v dobrém rozpoložení a bralo body

SK Kometa Polička – TJ KOVO Praha 3:5 (1:2,1:1,1:2)

Střely na branku: 28:36, Vyloučení: 2:3, Přesilovky: 2:1, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 38

Branky a nahrávky: 12. Tobiáš O. (Hejtmánek J., Holec), 23. Kantor (Bureš, Augustin), 34. Tobiáš O. (Tobiáš J.) – 1. Terč (Tóth), 2. Fluxa (Drobník), 30. Samec (Zeman), 35. Votýpka (Kabát), 36. Tóth (Vršecký)

KOVO vletělo do zápasu jako uragán. Pohyb a důraz hostů byl v prvních dvou minutách odměněn dokonce dvakrát. Nejdříve do branky v čase 00:34 protlačil Terč a o 36 vteřin se ze vzduchu prosadil Fluxa. Poté začalo poličské obléhání, kterému čelil Majerníček. Ten vychytal vše až na jednu střelu od červené čáry. Kometa ve svém tlaku pokračovala i ve druhé části hry. Vyrovnání přišlo z hole Kantora, ale ve 30. minutě vrátil vedení Samec. Ondřej Tobiáš na začátku poslední periody po dorážce vyrovnal, ale hned po něm přišla pro Poličku další rána. Votýpka mířil přesně, na nějž navázal Tóth. Kometa už sílu na snížení či vyrovnání nenašla.

Ohlasy po zápase:

SK Kometa Polička (trenér Pavel Štefka): „O průběhu utkání rozhodla už první minuta, náš liknavý vstup do zápasu potrestal soupeř dvěma góly během minuty. To vlastně určilo celý průběh zápasu, podařilo se nám sice dvakrát vyrovnat skóre na 2:2 a pak na 3:3. Ale to hlavní byl výkon a nasazení, v tom jsme se soupeři vyrovnat nedokázali. KOVO si vyhrát zasloužilo. Teď nás čeká dvojutkání doma, a tak musíme zabrat a získat nějaké body.“

Malenovice recept na Ježky nenašly

Ježci Heřmanův Městec – HBC Malenovice 8:3 (2:0,5:1,1:2)

Střely na branku: 54:33, Vyloučení: 2:3, Přesilovky: 2:2, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 120

Branky a nahrávky: 2. Pilař J. (Kachlík, Šmíd), 15. Hejl, 16. Novelinka (Macháček), 24. Bakus (Hejl), 26. Šmíd (Hejl, Menc), 28. Pilař T. (Macháček), 30. Pilař T. (Zeman), 38. Bakus (Pecina, Hejl) – 23. Nohál (Mikl, Cunda), 36. Nohál (Hruboš), 37. Brázdil T. (Mikl, Brázdil M.)

Ježci nechtěli proti týmu ze spodních pater tabulky zaváhat. Jejich úvodní tlak potvrdil J. Pilař gólem. V téže minutě však přišel velký zkrat Dominika Macenauera, ten zasáhl malenovického Ševčíka do oblasti hlavy a krku a šel do sprch za faul 5+OK. Malenovická přesilovka vyrovnání nepřinesla, protože se hrálo nějakou dobu 4 na 4. Synek zbytek přesilovky vychytal. Naštěstí pro domácí přišlo navýšení skóre z hole Hejla. Druhá třetina byla jasně v roli domácích, ti navyšovali na 3:0. Zlíňané snížili po důrazu Nohála, ale poté opět padaly branky do klece Čamlíků. Po 30 minutách hry byl zápas rozhodnut, když Heřmanův Městec vedl 7:1. Čamlíci našli sílu ještě na dvojnásobné snížení, to ale na výsledku zápasu nic nezměnilo.

Ohlasy po zápase:

Ježci Heřmanův Městec (trenér Josef Kozel): "Malenovice prochází generační výměnou, potřebují čas, ale je dobře, že zapojují své mladé odchovance. Je jen otázkou času, kdy chytnou více tempo první ligy. U nás dostali vysoký příděl, ale vše mohlo být i jinak. Zbytečný zákrok našeho hráče jim dal na začátku šanci a dlouhá přesilovka naštěstí byla z naší strany odbráněna skvěle. Každopádně zápas jsme celkově zvládli nadstandardně, a jsem tak rád, že jsme potvrdili skvělé výkony z posledních kol."

Vlčí smečka ve vyrovnaném duelu okradla Nové Strašecí

HBC Nové Strašecí – Vlčí smečka Ústí nad Labem 2:3 (1:1,0:2,1:0)

Střely na branku: 36:28, Vyloučení: 3:2, Přesilovky: 2:3, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 40

Branky a nahrávky: 14. Douša (Čadek), 32. Lev L. (Slabý, Kmeť) – 14. Kučera (Grosse), 18. Jejkal (Zdvořáček M.), 19. Hruška (Kučera)

V prvních minutách hry měli domácí hokejbalisté více ze hry. Měli velké šance, ale Řehoř byl proti. Svou možnost měla také Vlčí smečka. Tu využil Kučera z mezikruží. Zanedlouho však vyrovnal Douša, jeho pokus skončil v brance po odrazu balónku od bránícího hráče. Ve druhé periodě Ústečané ukázali svou zkušenost. Jejkal od mantinelu vše propálil a o pár vteřin později utíkal sám na branku Hruška. Svůj únik využil perfektně. Tempo třetí třetiny opět diktovali domácí. Ti nejdříve snížili po dobré kombinaci, na jejímž konci byl Lev. Řehoř ve zbytku zápasu ukázal svůj um a všechny projektily Bubáků pokryl i přes velký tlak v přesilové hře domácích.


Datlové jsou doma neomylní, odnesli to Kelti

TJ Blatná Datels – SK Kelti 2008 7:1 (2:0,2:0,3:1)

Střely na branku: 29:24, Vyloučení: 6:7, Přesilovky: 7:4, Využití: 3:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 265

Branky a nahrávky: 2. Braun, 10. Braun (Vinter, Říha), 17. Fiala (Braun, Vinter), 29. Braun (Vaníček), 32. Michálek (Fiala), 36. Červenka (Kvarda, Vinter), 45. Vinter (Braun, Říha) - 45. Taufer (Horel, Hrabar

Datlové doma hrají velmi jistě. To Keltům ukazovali po celých 45 minut. Hned ve 2. minutě šli do vedení po trefě Brauna, který navýšil ještě v 10. minutě. Tento borec byl u dalších dvou branek ve druhé periodě, po níž Blatná vedla 4:0. Braun dokonce zkompletoval hattrick. Ve 36. minutě domácí náskok již 6 branek. Poté se již pouze kosmeticky upravoval stav.

Ohlasy po zápase:

SK Kelti 2008 (trenér Roman Novák): "Blatná nás předčila hlavně v koncovce. Zatímco nám se nedařilo naše akce proměňovat, domácí hráči byli efektivnější a lepší rovněž v přesilovkách. Vynikal zejména Braun, který společně s brankářem byl hlavním strůjcem úspěchu domácích. Nám se nedala upřít snaha a bojovnost, věřili jsme i přes narůstající manko v obrat, jenže prostě se nezadařilo. Nezbývá než se z prohry oklepat a příští týden doma s Brnem zápas odjezdit a zvítězit."

Suchdol na domácí půdě vynuloval Pedagog

SK Suchdol nad Lužnicí – TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice 3:0 (2:0,0:0,1:0)

Střely na branku: 36:21, Vyloučení: 3:3, Přesilovky: 3:3, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 107

Branky a nahrávky: 2. Kalát (Pavlík, Škarda), 10. Kalát (Škarda, Kovárník), 34. Kalát (Kovárník)

Jihočeské derby lépe odstaroval domácí celek, který v čase 01:22 vedl, když se trefil Kalát. Téže hráč v 10. minutě přidal další branku a Pedagog to již měl velmi těžké. Jistý gólman domácích borce z Českých Budějovic vynuloval. Ti přidali ještě jednu trefu, a to potřetí z hole Kaláta, čímž zápas absolutně rozhodli.