1. liga

Kometa po nezdarech pobrala 5 bodů! Ježci jsou díky klopýtnutí Suchdolu v čele

Uběhlé kolo 1. Ligy opět trochu zamíchalo tabulkou, která se čím dál více vyrovnává jak v dolních, tak horních patrech. Ještě více napoví poslední dvě podzimní kola, ale teď se chvilku věnujme těm zápasům, jež se odehrály. K vidění bylo mnoho branek. Co na zápasy říkáte?

Sobota 11. listopadu 2023

Bubáky trápila produktivita, což Polička říct nemůže

SK Kometa Polička – HBC Nové Strašecí 9:2 (2:0,2:0,5:2)

Střely na branku: 40:30, Vyloučení: 5:4, Přesilovky: 4:5, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 38

Branky a nahrávky: 9. Tobiáš V. (Holec), 11. Tobiáš O., 17. Kukla V. (Nespěšný), 30. Tobiáš O. (Štefka F., Augustin), 31. Tobiáš O. (Augustin), 35. Kukla V. (Tobiáš O., Štefka F.), 42. Kantor (Štefka F., Tobiáš O.), 42. Bureš (Augustin), 43. Tobiáš O. (Štefka F.) – 37. Slabý (Lev L., Kmeť), 45. Kmeť (Lev L., Wittmayer)

Nové Strašecí v Poličce nastoupilo pouze v 10 hráčích do pole, to ale Středočechy neodradilo od aktivní hry. Bubáci dobře napadali a tvořili si zajímavé možnosti, ale Novák všechny pokusy v začátku zápasu zlikvidoval. Kometa se poté dostala do tempa a bratři Tobiášové jí zařídili dvoubrankové vedení. Produktovní Polička navýšila skóre na 4:0, přičemž Nové Strašecí nehrálo špatně, ale bylo velmi neefektivní. Nové Strašecí ztratilo zápas po sedmi vteřinách ve třetí třetiny, kdy Augustin vyslal Ondřeje Tobiáše do samostatného úniku. Šikovný forward si s možností poradil perfektně. Druhý gól přidal také Kukla. Poté přišlo snížení z hole Slabého, ale Kometa na toto konto dala další tři góly.

Ohlasy po zápase:

SK Kometa Polička (trenér Pavel Štefka): „V sobotu jsme začali opět ospale a první minuty patřily soupeři, který si vytvářel šance. Pak jsme se zlepšili, ale do poloviny zápasu se Strašecí drželo na dostřel a Michal Novák měl hodně práce, ve třetí třetině jsme náš náskok zvýraznili a naštěstí snižující branky soupeře už přišly za rozhodnutého stavu.“

Tři góly znamenaly tři body pro Brno, Pedagog ani jednou neskóroval

HBK Bulldogs Brno – TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Střely na branku: 27:17, Vyloučení: 4:3, Přesilovky: 2:3, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 23

Branky a nahrávky: 2. Havránek (Zimandl), 14. Makara M. (Vodvárka, Emmer), 45. Vodvárka (Emmer)

Buldoci nenechali nic náhodě a proti Pedagogu hráli velmi zodpovědně hned od úvodu. Brno ihned hosty zatlačilo, což jim vyneslo první branku ve 2. minutě duelu. Havránek se v situaci 2 na 1 dlouho nerozmýšlel a vzal zodpovědnost na sebe. Druhou branku Buldoci přidali v přesilové hře, v níž Vodvárka nabil Makarovi. V prostřední třetině to začalo lehce jiskřit, ale změna skóre nepřišla. Ve třetí třetině to Jihočeši ještě zkusili, ale když měli možnost, tak ji vychytal Makara. Vodvárka ale pečetil tři body do prázdné klece.

Neděle 12. listopadu 2023

Suchdol v Poličce získal bod

SK Kometa Polička – SK Suchdol nad Lužnicí 3:2pp (2:1,0:1,0:0, - 0:0)

Střely na branku: 25:40, Vyloučení: 3:2, Přesilovky: 2:3, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 222

Branky a nahrávky: 4. Tobiáš J. (Geba, Havlík), 15. Tobiáš V. (Holec, Havlík), 46. Tobiáš V. – 14. Tácha (Kalát), 30. Pavlík (Kalát, Tácha)

Repríza loňského semifinále začala lépe pro domácí, kteří měli dobrou aktivitu. Dobré napadaní Havlíka přineslo první gól. Geba trefil clonícího J. Tobiáše do břicha, ten poté lehce dorazil. Suchdol následně hrozil, ale Novák byl bezchybný až do času 13:59. Po větším nátlaku Tácha nahodil balónek zpoza branky na Novákovi betony, od kterých skončil míček v brance. Zanedlouho ale překvapil Holec nahrávkou z rohu přesně na hůl V. Tobiáše, který poslal Kometu do vedení. Vyrovnaný zápas pokračoval v prostředním dějství, v němž snížil Pavlík. Ve třetí třetině bylo velké množství nepřesností ze strany domácích, toho se snažili Jihočeši využít ale marně. Zápas šel do prodloužení, v němž ukázal důraz V. Tobiáš. Dá se říct, že dostal balónek do suchdolské branky i s brankářovým betonem.

Ohlasy po zápase:

SK Kometa Polička (trenér Pavel Štefka): „Suchdol je jeden z nejlepších týmu v lize a zápas podle mě nabídl zajímavý hokejbal, hráli jsme lépe než minulé zápasy, ale stále děláme hodně nevynucených chyb. Sice jsme dvakrát vedli, ale celkově měl více šancí soupeř. Takže pět bodů z víkendu bereme. Za oba zápasy musím vyzdvihnou výkon gólmana Michala Nováka, který při absenci obou našich kmenových brankářů (Šupík – MS, Čerbák – zranění) podal skvělý výkon. Na to jsme u něj ale zvyklí. (smích) Děkujeme i Letohradu za jeho uvolnění i přes to, že hráli zápas Extraligy.“


Lokomotiva ztratila důležité body proti Pedagogu

TJ Lokomotiva Česká Třebová – TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice 2:5 (1:0,0:2,1:3)

Střely na branku: 14:30, Vyloučení: 1:0, Přesilovky: 0:1, Využití: 0:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 51

Branky a nahrávky: 15. Škeřík (Smutný, Švec), 44. Hynek (Švec, Tomeš) – 18. Bárta (Malecha), 23. Bárta (Zelenka, Nýdl), 32. Malecha (Neruda, Zelenka), 35. Bárta (Nýdl), 45. Zelenka (Malecha)

V souboji v dolní části tabulky se hrálo o hodně. Lokomotiva navíc hrála před domácími fanoušky, kde body ztrácet nechce. Pro Českou Třebovou to vypadalo po 14 minutách a 15 vteřinách dobře, protože Škeřík poslal domácí do vedení 1:0. Nápor Jihočechů byl ale příliš silný. Ondřej Bárta nejdříve v 18. minutě vyrovnal, následně využil přesilovou hru. Pedagog si uhrál ještě lepší pozici v posledním dějství, v němž navýšil na 1:4, Bárta navíc dovršil hattrick. Snížení na 2:4 ale Lokomotivě nepomohlo.

Tygři si nechali body doma, Malenovice měly smůlu

HBC Tygři Mladá Boleslav – HBC Malenovice 5:3 (2:0, 3:2, 0:1)

Střely na branku: 35:30, Vyloučení: 6:3, Přesilovky: 2:7, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 53

Branky a nahrávky: 8. Malina (Krejčí, Erben), 9. Šťástka (Izaj), 18. Moravčík (Marušinec, Šťástka), 21. Jágr (Šíma, Řípa), 27. Marušinec (Jágr, Řípa) – 25. Nohál (Brázdil J., Hruboš), 30. Brázdil M. (Ševčík, Hruboš), 40. Hruboš

Malenovice přijely do Mladé Boleslavi, kde chtěly bodovat. Vývoj zápasu ale pro ně nebyl ideální. Malina a Šťástka svou šikovností poslali Tygry do dvoubrankového vedení. Po ataku hostující gólman Opavský dochytla zápas s otřesem mozku. Ještě hůře pro hosty však bylo ve 21. minutě, kdy na tabuli svítil stav 4:0. Nohál poté snížil, ale Marušinec v čase 26:14 přidal pátou branku domácích. Do kabin se ale po dvou periodách šlo se skóre 5:2. Tygři si poslední třetinu pohlídali, i když jednou inkasovali. Trochu horko jim mohlo být, když Čamlíci ještě dvakrát orazítkovali tyč.

Ježci si body vzít body nenechali, Bubáci na výjezdu bez bodu

Ježci Heřmanův Městec – HBC Nové Strašecí 4:2 (1:0,3:1,0:1)

Střely na branku: 28:25, Vyloučení: 2:0, Přesilovky: 0:2, Využití: 0:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 100

Branky a nahrávky: 2. Novelinka (Macháček, Pilař T.), 16. Sedlák (Novák), 22. Pilař J. (Kozel, Zeman), 25. Šmíd (Pilař J., Kachlík) – 26. Lev L., 37. Drechsler (Slabý)

Ježci věděli, že musí využít toho, že předchozí den hráli Středočeši v Poličce. Domácí hráči nasadili vysoké tempo, dobře napadali. Z toho vytěžil první gól Novelinka po dobré nahrávce Macháčka. Ve zbytku první třetiny měli Ježci další šance, ale hostující gólman se blýsknul. Start prostřední periody přinesl podobný scénář, jaký byl v té první. Sedlák, J. Pilař a Šmíd poslali Ježky do jasného vedení 4:0. Naději vykřesal po samostatné akci Lev. Nové Strašecí ještě poté mělo příležitost k většímu snížení, ale na tabuli po 30 minutách svítil stav 4:1. Poslední třetina byla velmi vypjatá. Gól Bubáky velmi pošťouchnul k dobrému výkonu. Nové Strašecí bylo všude dříve a v přesilové hře tvrdou střelou po dobré buly snížil Drechsler. Hosté měli několik šancí, ty naštěstí pro nervózní Ježky, kteří se báli o výsledek, parádně vychytal Dvořáček.

Ohlasy po zápase:

Ježci Heřmanův Městec (asistent trenéra Lukáš Vajda): „Jedno velké uff, poslední krok je nejtěžší a Nové Strašecí nám ukázalo, že ač má zápas v nohách a je jen ve 12 hráčích, tak rozhodně nebude jednoduchým soupeřem. Ostatně své ukázala druhá a třetí třetina, kde jsme si trestuhodně mysleli, že je již vše v kapse. Tenhle zápas nám budiž velkým příkladem, že když sejdeme z výkonu a koncentrace, můžeme o zápas velmi rychle přijít. Teď nás však čeká repríza loňského čtvrtfinále v Ústí, kde si můžeme zaručit vítězství v podzimní části soutěže a napravit reputaci, protože jsme Ústí na jeho hřišti dosud neporazili. Novému Strašecí děkujeme za sportovní zážitek a přejeme jim hodně úspěchů do další fáze soutěže.“

KOVO se na Blatnou dotáhlo, Datlové ale zabrali

TJ Blatná Datels – TJ KOVO Praha 5:4 (2:0,1:3,2:1)

Střely na branku: 30:23, Vyloučení: 6:7, Přesilovky: 4:3, Využití: 3:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 245

Branky a nahrávky: 7. Říha, 11. Braun (Říha, Bauš), 19. Michálek (Vaníček), 31. Braun (Michálek), 37. Braun (Vinter, Vaníček) – 16. Pátek (Čejka, Číž), 18. Votýpka (Poulíček, Terč), 22. Čejka (Pátek), 39. Pátek (Šmerha)

Blatná zapnula své klasické otáčky a na domácí půdě jela. Říha otevřel skóre a Braun jej navýšil v početní výhodě. KOVO ale ve druhé periodě potvrdilo dobré výkony z předešlých zápasů a dokázalo během dvou minut vyrovnat. Splašená část duelu pokračovala v 19. minutě, když vrátil vedení Datlům Michálek. Čejka ale vzápětí srovnal a rozhodnout musela poslední perioda. V ní zaúřadoval David Braun, který dal gól ve 31. a 37. minutě. Zapsal si hattrick a vystřelil Blatné tři body. Pátek ještě 6 minut před koncem snížil, ale Pražané síly na vyrovnání nenašli.

Kelti našli chuť a dali Brnu 7 branek

SK Kelti 2008 - HBK Bulldogs Brno 7:1 (0:0, 4:1, 3:0)

Střely na branku: 33:18, Vyloučení: 3:3, Přesilovky: 3:3, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 71

Branky a nahrávky: 20. Horel (Taufer, Maršoun), 22. Taufer (Rozenberg), 24. Taufer (Hrabar), 25. Horel (Váca, Hrabar), 31. Horel (Taufer, Hrabar), 41. Havel (Kohout Martin), 45. Váca (Hrabar) - 27. Svoboda (Foršt, Zimandl)

Úvod tohoto duelu byl opravdu vyrovnaný. Bezbrankový stav se držel až do 20. minuty, v níž Taufer od mantinelu vybídl ke střele Horela a ten rozvlnil síť. Branka Buldoky rozhodila, protože poté dvakrát utekl Taufer, přičemž dvakrát skóroval. Na 4:0 navyšoval druhou brankou Horel po dorážce. Tento gól ale inkasoval druhý gólman Brna. Před druhou sirénou Brňané dokonce snížili. Třetí třetina se spíše již dohrávala, protože Horel zkompletoval hattrick a rozhodl. Kelti poté ještě dvakrát kosmeticky upravili výsledek zápasu.

Ohlasy po zápase:

SK Kelti 2008 (trenér Roman Novák): "Po zcela vyrovnané první třetině jsme využili ve druhé třetině čtyři naše velké šance a pěknými góly se odrazili do slibného vedení. Přestože jsme soupeři nechali závěr druhé třetiny a umožnili mu snížení, ve třetí třetině už jsme Brno do zápasu nepustili a dokázali ještě vedení navýšit. Výhra je z kategorie důležitých, neboť ukončila jednu nepříznivou sérii a opět nás posunula o kousek blíže středu tabulky a jarním vyřazovacím bojům. Zároveň pomohla zlepšit trošku pošramocené střelecké sebevědomí z posledních utkání."