1. liga

Ježci v Ústí nad Labem neuspěli! Pedagog se zvedl proti Keltům

V posledním kole druhé nejvyšší soutěže se odehrály zajímavé zápasy, v nichž šlo o důležité body. Hrálo se o první místo po podzimní části. Ježkům se ale nepodařilo překonat dobře hrající Vlčí smečku. Suchdol přidal další body a KOVO ovládlo středočeské derby. Pedagog také bral body.

Neděle 19. listopadu 2023

Tygři urvali v Brně dva body po nájezdech

HBK Bulldogs Brno – HBC Tygři Mladá Boleslav 3:4ss (0:0, 2:2, 1:1 - 0:1)

Střely na branku: 34:23, Vyloučení: 2:5, Přesilovky: 5:2, Využití: 0:0, Oslabení: 0:1, Diváků: 15

Branky a nahrávky: 27. Emmer (Vodvárka, Heide), 28. Emmer (Vodvárka, Havránek), 31. Baláč (Emmer) – 27. Lhota L. (Marušinec), 28. Lhota L. (Marušinec), 34. Šíma, 50. Malina (rozhodující nájezd)

První třetina Tygrům moc nesedla, protože Buldoci strávili téměř celou dobu v útočném pásmu. Fukárek se blýskl, přičemž hostující Marušinec měl největší šanci zápasu, když trefil spojnici. V druhé periodě Buldoci pokračovali v tlaku. Vodvárka dvakrát trefil tyč, ale poté skvěle našel Emmera v úniku, který jen nastavil hůl. Za čtvrt minuty poté se do úniku dostal Lhota, který perfektně zakončil bekhendový blafák. Ve 28. minutě vstřelil šťastný gól Emmer, střela propadla Fukárkovi mezi betony. Buldoci ale opět zaspali a ve stejné minutě inkasovali od stejného hráče jako poprvé. Baláč navrátil v úvodu třetí třetiny vedení domácím. Buldoci ale opět chybovali, a to ve vlastní přesilovce, v níž utekl hostující Šíma. Brno hrálo krátce i přesilovku 5 na 3, ale Středočeši již neinkasovali. Prodloužení nerozhodlo, a tak bod navíc pro Tygry zajistil v nájezdech Malina.

Urputný zápas v Novém Strašecí skončil lépe pro KOVO

HBC Nové Strašecí – TJ KOVO Praha 3:5 (1:1,1:1,1:3)

Střely na branku: 38:28, Vyloučení: 4:5, Přesilovky: 6:3, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 47

Branky a nahrávky: 9. Wittmayer (Kmeť), 25. Douša (Gengel, Wittmayer), 38. Kmeť (Wittmayer, Gengel) – 13. Pátek (Číž), 18. Waltr (Votýpka), 34. Tóth (Pátek), 38. Poulíček (Fluxa, Číž), 45. Pátek

Vyrovnaný zápas, tak by se dal nazvat tento duel. I když domácí hráli pouze se 12 hráči, tak jejich aktivita byla větší. Na gól se čekalo do 9. minuty, kdy nahrával Kmeť a Wittmayer nadvakrát dorážel. Ve 13. minutě ale srovnal Pátek. KOVO otočilo zápas ve druhé části, kdy bekhendovou střelou dal druhý gól Pražanů Waltr. Bubáci hráli lépe než soupeř, to jim vyneslo vyrovnávací branku po důrazu Gengela, čehož využil Douša. Rozhodovala třetí třetina. KOVO dalo rychlý gól z hole Tótha. Ve 38. minutě Wittmayer našel volného Kmetě na zadní tyči a bylo to 3:3. Poulíček ale ve stejné minutě zužitkoval nahrávku Fluxy a KOVO zase vedlo. Pražané poté vše ubránili a Pátek završil výhru gólem do prázdné branky.

Kelti překvapivě padli v Českých Budějovicích

SK Pedagog České Budějovice - SK Kelti 2008 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)

Střely na branku: 22:29, Vyloučení: 8:6, Přesilovky: 4:6, Využití: 2:1, Oslabení: 1:0, Diváků: 84

Branky a nahrávky: 2. Nýdl (Šimek, Moser), 6. Malecha (Bárta, Zelenka), 16. Zelenka (Bárta, Malecha), 17. Nýdl (Bárta, Malecha) - 35. Kohout Martin (Hrabár)

V tomto duelu bylo mnoho vyloučených. Domácí ale v úvodu zápasu zabrali a dali dvě rychlé branky. Nejdříve se trefil Nýdl po souhře s Šimkem a Moserem. V 6. minutě vedl Pedagog již 2:0 po zásluze Malechy. Pedagog měl další šance, ale góly přišly až déle. Ještě hůře bylo pro Středočechy na začátku druhé třetiny. Zelenka a Nýdl využili dvě přesilové hry a Beroun prohrával 4:0. Kelti se zvedli v poslední části zápasu, když dali jednu branku, ale navíc se nezmohli.

Ohlasy po zápase:

SK Kelti 2008 (trenér Roman Novák): "Utkání na Pedagogu se nám nevydařilo podle představ. Dvě lacino inkasované branky v úvodu první části soupeř ještě dvěma přesilovkovými trefami vyladil do hrozivého skóre 4:0. Ani výrazně lepší druhá půlka zápasu, kdy jsme Budějovice tlačili do hluboké defenzivy, ale obrat ve skóre nepřinesla. Díky střeleckému trápení a výbornému výkonu domácího brankáře jsme i přes řadu šancí ke korekci skóre vsítili jen jeden gól a z utkání odešli po zásluze bez bodového zisku."


Vlčí smečka ukázala Ježkům, co je to produktivita

Vlčí smečka – Ježci Heřmanův Městec 4:1 (1:0,1:1,2:0)

Střely na branku: 18:20, Vyloučení: 1:2, Přesilovky: 2:1, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 25

Branky a nahrávky: 9. Jejkal (Gottfried, Zdvořáček P.), 27. Zdvořáček M. (Faigl, Baxa), 32. Zdvořáček P. (Jejkal, Gottfried), 43. Tůma (Zdvořáček P.) – 16. Novelinka (Pilař T., Macháček)

Zápas začal vyrovnaně, přičemž domácí čekali na svou možnost. Ta přišla v 9. minutě, v níž se prosadil Jejkal. Úzké držení vydrželo Vlčí smečce o času 15:48. V tu chvíli přišlo vyrovnání. Vyrovnaný zbytek druhé třetiny přinesl šance na obou stranách, ale ke gólu vedla až přesilovka Vlků. Ti v úvodu třetí periody navýšili na 3:1. Dobrá obrana domácích jim ještě vynesla gól do prázdné klece. Ježci tak odjížděli z Ústí nad Labem bez bodu.

Suchdol si proti Lokomotivě zastřílel

SK Suchdol nad Lužnicí – TJ Lokomotiva Česká Třebová 7:2 (2:0,5:0,0:2)

Střely na branku: 30:24, Vyloučení: 2:1, Přesilovky: 1:2, Využití: 1:0, Oslabení: 2:0, Diváků: 74

Branky a nahrávky: 13. Škarda (Hrdlička), 13. Mátl (Egner, Tácha), 20. Škarda (Hrdlička), 22. Mátl (Kalát, Kovárník), 22. Pavlík (Kovárník, Laurinc), 28. Tácha (Mátl), 28. Kovárník (Šlápota) – 39. Válek (Řehák, Faltejsek), 39. Válek (Faltejsek, Řehák)

Lokomotiva držel tempo s domácím Suchdolem do 13. minuty. Od té chvíle se začali domácí prosazovat. V čase 12:25 dává gól Škarda a o 12 vteřin déle je to 2:0. Začátek druhé periody přinesl stav 3:0, když dal druhý gól Škarda. Lokomotiva se musela následně bránit v oslabení. Početní výhodu využil Mátl. Ve 22. minutě padl další gól, a to z hole Pavlíka. I Východočeši měli početní převahu, ale i v ní inkasovali, a to dvakrát. Ve 28. minutě se přesně trefili Tácha a Kovárník a bylo to 7:0. Poslední perioda se jenom dohrávala, přičemž ve 39. minutě dal dva góly Válek a kosmeticky upravil.