1. liga

Vlčí smečka nakonec jenom padla! Bitva v Českých Budějovicích pro Blatnou

Na konci listopadu se téměř uzavřela podzimní část druhé nejvyšší soutěže. V 1. Lize se odehrály 4 zápasy. Jihočeské derby mezi Pedagogem a Blatnou nabídlo vyrovnaný hokejbal. Suchdol si zastřílel proti Tygrům. Moravě vládne Brno a Vlčí smečka nestačila na KOVO, které tak ukázalo svou sílu.

Neděle 26. listopadu 2023

KOVO zasypalo Vlčí smečku 35 střelami a vyneslo mu to tři body

TJ KOVO Praha – Vlčí smečka Ústí nad Labem 5:1 (2:0,2:1,1:0)

Střely na branku: 35:23, Vyloučení: 8:7, Přesilovky: 6:5, Využití: 2:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 10

Branky a nahrávky: 8. Grepl (Ježek, Číž), 12. Fluxa (Lachman), 18. Kyclt (Zeman), 27. Fluxa, 44. Fluxa (Ježek) – 30. Tůma (Zákon, Kučera)

V úvodu duelu se týmy spíše oťukávaly, ale KOVO mělo lepší pohyb. To domácím vyneslo přesilovou hru, kterou dobře sehrál Číž s Ježkem, přičemž na konci byl Grepl. V čase 11:11 borci z Palmovky vedli 2:0 po trefě Fluxy. Na začátku druhé periody bylo s hosty ještě hůře. Kyclt přidal třetí gól a Vlčí smečka byla v problémech. Ta inkasovala ve 27. minutě počtvrté, ale Tůma dokázal ještě před druhou sirénou snížit v početní výhodě 5 proti 3. Utkání se povedlo KOVU dotáhnout do vítězného konce po hattricku Fluxy, který jej zkompletoval v přesilové hře téměř na konci zápasu. Rozhodčí poté rozdali několik trestných minut za menší šarvátku.

Čamlíci v boji o Moravu podlehli Buldokům

HBC Malenovice – HBK Bulldogs Brno 2:4 (0:2,0:1,2:1)

Střely na branku: 14:27, Vyloučení: 0:2, Přesilovky: 2:0, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 57

Branky a nahrávky: 41. Nohál (Brázdil M., Cunda), 42. Hruboš (Kalivoda, Cunda) – 2. Emmer (Svoboda), 5. Zemen (Baláč), 18. Svoboda (Foršt), 36. Zimandl (Baláč)

Brno zachytilo úvod zápasu v nepříjemném počasí, což možná rozhodlo. Úvodní tlak proměnil gólem ve druhé minutě Emmer. Chovančík se o pár minut déle natáhl po tečované střele, ale Zemen pohotově dorážel. Poté se tempo zápasu zklidnilo, přičemž další branka přišla opět z hole hostů. Do úniku se dostal Svoboda, který se trefil přesně nad rameno domácího fantoma. Čamlíci následně hrozili, ale gól z toho nevytěžili. Zápas se chýlil ke konci. Ve třetí třetině přidal čtvrtou branku Brna Zimandl a jasné, kdo si body odnese. Malenovice ještě zkusily své štěstí v 6. Přišlo snížení po souhře Cundy, Brázdila a střílejícího Nohála. O minut déle ještě parádní střelou snížil Hruboš, ale to bylo od Čamlíků vše.

Ohlasy po zápase:

HBC Malenovice (asistent trenéra Jaromír Hanela): „Do zápasu jdeme s nějakým plánem, ale opět a zase náš vlažný začátek, kdy v páté minutě prohráváme 2:0 a celý plán se tím rozsype. První třetinu prohráváme klasicky 2:0. Druhou třetinu hrajeme na větší riziko a zkoušíme s výsledkem něco udělat, místo toho darujeme nepřesnou rozehrávkou soupeři gól a po dvou třetinách je stav 3:0. Ve třetí třetině už dohráváme na dvě lajny a máme více ze hry. Třetí třetinu ve třetím zápase po sobě vyhráváme a výsledek je tedy 2:4. Každopádně do jara máme nad čím přemýšlet a co zlepšovat.„


Suchdol zavzpomínal na čtvrtfinále dobře, Tygři nikoliv

HBC Tygři Mladá Boleslav – SK Suchdol nad Lužnicí 2:9 (0:3,1:2,1:4)

Střely na branku: 24:30, Vyloučení: 3:0, Přesilovky: 0:2, Využití: 0:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 25

Branky a nahrávky: 23. Jágr (Lhota), 45. Malina (Šíma) – 3. Kovárník (Laurinc, Šlápota), 6. Egner (Laurinc, Kovárník), 12. Štrobl (Škarda, Kalát), 24. Škarda (Laurinc), 26. Kalát (Tácha), 37. Šlápota (Kalát), 39. Kalát (Egner, Šlápota), 39. Kovárník (Dráb, Tácha), 41. Tácha (Laurinc, Pavlík)

Jasný výsledek hovoří pro Suchdol, který se díky němu usadil na první příčce tabulky, kde přezimuje. Jihočeši od počátku tvořili hru a dvou rychlých gólech vedli. Štrobl dokonce přidal v první třetině ještě jeden a v kabině hostů bylo veselo. Možná až moc velké, protože v prostředním dějství snižoval Jágr, ale následovala absolutní kanonáda Suchdolu. Od 24. minuty vsítil 6 branek a byl z toho pěkný debakl.

Blatný vykradla Pedagog velmi těsným výsledkem

TGB Swietelsky Pedagog České Budějovice – TJ Blatná Datels 1:2 (0:2,0:1,0:0)

Střely na branku: 26:17, Vyloučení: 1:9, Přesilovky: 8:1, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 85

Branky a nahrávky: 28. Nýdl (Zelenka, Kvítek) – 10. Michálek (Vinter), 12. Kovářík (Michálek)

Zápas přesilovek, tak by se dal tento duel nazvat. Blatná ještě v první třetině nefaulovala, a to jí vyneslo dvoubrankové vedení. Ve hře 5 na 5 se prosadil Michálek a v přesilovce střílel dobřanský Jan Kovářík, který ještě loni hrál právě za Pedagog. Poté přišlo několik početních výhod pro domácí, ale ti využili pouze jednu. Nýdl se trefil v čase 27:41. Další branka nepadla a Blatná tak brala tři body.