CTM a HCŽ

Den první: Je to náročné, ale vždy se těším, říká o Campu talentované mládeže Svitáková

V neděli 19.7. se opět rozjel kolotoč letních hokejbalových kempů, které se tentokrát přesunuly do České Třebové. Na první turnus hráčů do třinácti let dorazilo hned sedmdesát talentovaných hokejbalistů, kteří na sobě chtějí pracovat i během letních prázdnin. První den byl pro hráče na rozkoukání.


Sraz hráčů na Campu talentované mládeže v nejmladší kategorii byl v neděli 19.7. ve 14:00 hodin, kdy se účastníci dozvěděli úvodní informace a následně je čekaly dvě tréninkové jednotky, které však byly pouze na „zahřátí“. V rámci kondice si trenéři Ondřej Almaši a Jakub Mokříž připravili hry pro vzájemné seznámení. Následovalo dynamické procvičení a oblíbená atletická abeceda. Hokejbalový trénink se nesl ve znamení zapracování. Od pondělí začne program naplno.


„Škola hrou“, v této kategorii je to důležité

Již třetího ročníku se v roli trenéra účastní Julie Svitáková. „Na campy jezdím velmi ráda, je tam vždycky dobrá atmosféra a trenérský kolektiv. Program je velmi náročný nejen pro děti, ale také pro nás trenéry, zvlášť u mladší kategorie. Letos jedu poprvé také na starší, tak jsem zvědavá na to, jak velký rozdíl v tom bude,“ očekává juniorská reprezentantka.


Svitáková bude mít na starosti i v letošním roce kondiční přípravu, která probíhá pravidelně ve venkovních prostorech. „U malých dětí se zaměřujeme na koordinaci a základní pohybové dovednosti. Snažíme se to brát hrou, protože to je u této věkové kategorie důležité. Děti pracují naplno, ale samy si to úplně neuvědomují,“ upozornila trenérka.




>>KAŽDODENNÍ FOTOGALERIE CTM 2020 ZDE<<