CTM a HCŽ

Den druhý: jsem nadšený z přístupu dětí, říká nováček trenérského týmu na CTM Jan Orlich

Druhý den Campu talentované mládeže přinesl nabitý program. Trenéři si připravili celkem čtyři tréninkové jednotky, na které se již hráči rozdělili do dvou větších skupin a dalších malých, aby měli dostatečný individuální přístup. Poprvé se do trenérského týmu přidal také Jan Orlich.


Při hokejbalovém tréninku se děti zaměřily hlavně na vedení míčku, které je základem, a na které se bude postupně navazovat. Starší hráči dále trénovali kličky a hru na malém prostoru. Na kondiční přípravě děti i nadále pilovaly prvky atletické abecedy, koordinaci, frekvenci a změnu směru. Velký počet brankářů měl svá specializovaná cvičení.




Zatím jsou děti disciplinované

Nováčkem v trenérském týmu na Campu talentované mládeže v České Třebové je Jan Orlich. „Na kempu jsem byl dvakrát jako hráč. Oslovil mě Martin Komárek, jestli bych tentokrát nechtěl jet jako trenér. Pro mě je to praxe, protože studuji v Hradci tělocvik na pedagogické škole, takže jsem na to hned rád kývl,“ řekl mladý trenér.


Trenéři mají za sebou teprve druhý den, takže sil mají ještě dostatek. „Jsem zatím nadmíru spokojený, je to tady super. Jsem nadšený z přístupu dětí, který tady již od začátku mají,“ dodal se smíchem. „Zatím jsou děti disciplinované, takže je všechno v pořádku. Na tréninku dávají pozor, s jejich přístupem tak můžeme být spokojení,“ těší Orlicha.


„Martin Komárek mi všechno popsal, tak trochu mě do toho zasvětil. Byl jsem tu jako hráč, takže jsem tak nějak věděl, do čeho jdu, ale z pohledu trenéra je to vždycky jiné. Překvapila mě skvělá trenérská atmosféra v týmu, kterou člověk jako účastník nevidí a neví, co se děje za zavřenými dveřmi,“ pokračoval v pozitivním hodnocení se smíchem.


Ač je Orlich hokejbalistou, tak se trenérsky věnuje jinému sportu. „Vedu v České Třebové suchou přípravu krasobruslení, kde mám sestru, takže jim pomáhám. Zaměřuji se teď hlavně na školu, takže v hokejbalu jsem se ještě jako trenér neprosadil. Když bude čas a nabídka, rád něco v budoucnu přijmu,“ dodal závěrem.




>>KAŽDODENNÍ FOTOGALERIE CTM 2020 ZDE<<