CTM a HCŽ

Den třetí: je tady přátelské prostředí, těší účastníka CTM Jánoše

Další den na Campu talentované mládeže se nesl v duchu čtyřfázové přípravy. Trenéři si pro hráče připravili dva hokejbalové tréninky na hřišti a dva v rámci kondice. Hráči postupně navazují na předchozí cvičení, ke kterým přidávají nové prvky. Jedním z účastníků je také Sebastian Jánoš.

Kromě klasického zapracování na úvod tréninku se tentokrát trenéři zaměřili také v rámci stanovišť na získání nových dovedností a herní činnosti jednotlivce. Kondiční příprava byla tentokrát pojata hodně formou hry, kdy šlo o vzájemné soutěžení. Hráči pracovali na reakčních schopnostech, pilovali postřeh a také zrychlení.




Camp talentované mládeže nabízí každoročně sportovní zábavu. Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz   

Baví mě i kondiční příprava

Brzy třináctiletý Sebastian Jánoš se účastní campu podruhé. „Jsou tady hrozně hodní a dobří trenéři a trenérky. Na campu je velmi přátelské prostředí, proto jsem neváhal a chtěl jet i tentokrát,“ upřesnil Jánoš.


Velkým pozitivem CTM je to, že se potkávají hráči z celé republiky, kteří jsou během sezóny soupeři a tady se z nich stávají kamarádi, spousty si jich našel také hráč Hodonína. „Těšil jsem se samozřejmě na kluky od nás z Moravy, ale také na Ondru z Keltů, Ríšu a Kubu, Kubu z Pardubic, Koudyho ze Svítkova a na spoustu dalších,“ prozradil dále.


Velkou změnou oproti loňskému ročníku je změna místa konání, protože se camp přesunul z Litomyšle do České Třebové. „Litomyšl byla z mého pohledu trochu lepší, protože jsme měli větší pokoje, ale jinak zbytek je dobrý i tady,“ řekl Sebastian se smíchem.


„Na trénincích se zaměřujeme na frekvenci, periferní vidění, zvraty, nahrávky a střelbu, která mě baví ze všeho nejvíc. Poprvé jsem si vyzkoušel cvičení s trojnožkou. Baví mě i kondiční příprava, na kterou se těším, protože náplň je vždy dobrá,“ popsal náplň kempu sobotní oslavenec.


>>FOTOGALERIE Z CTM 2020<<