CTM a HCŽ

Den pátý: Camp talentované mládeže bych doporučil i ostatním, je tady zábava, říká Svoboda

Po odpočinkovém dni přišel opět náročný program, na všech účastnících je však už vidět, že camp se pomalu blíží ke konci a únava se kumuluje. Trenéři však nepolevují, nadále se snaží z hráčů vyždímat maximum. V pátek dorazí do České Třebové už i ženy, kterým začíná Hokejbalový camp.


I 5. den se hráči na Camput talentované mládeže zaměřili na herní činnosti jednotlivce, při kterých pilovali přihrávky, jejich zpracování a přesnost. Přidali osobní souboje jeden na jednoho, hru na malém prostoru a také střelbu pod tlakem. V rámci kondiční přípravy si trenéři přichystali jednoduchou, ač pro spoustu hráčů náročnou činnost – skákání přes švihadlo. K překvapení totiž zjistili, že spousta dětí přes švihadlo nikdy neskákala, ale popraly se s tím statečně.




Naučil jsem se lépe chytat nájezdy, má radost Jakub Svoboda

Mezi nováčky na campu patří také devítiletý Jakub Svoboda. „Jsem tady poprvé a moc se mi tady líbí. Tréninky s Almim (Ondřej Almaši, pozn. red.) jsou dobré. Naučil jsem se lépe chytat nájezdy a také dělat kličky. Baví mě i kondiční příprava, kde jsem si zatím nejvíc užil brandball,“ přiblížil mladý brankář.


Kuba láká na camp také další hráče, aby příští rok neváhali a přihlásili se. „Doporučil bych i ostatním, aby na camp jeli, protože si tady užijí zábavu a najdou nové kamarády. Já jsem se spřátelil s Davidem a Matějem z Keltů. Není to tady ani tolik náročné,“ řekl závěrem jihlavský hráč.




Hokejbalový camp žen startuje!

V pátek 24. července se do České Třebové sjedou také ženy, které čeká třídenní camp. Zatím všech campů se zúčastnila Karolína Baráková. „Na campu mě baví nejvíc to, že i když máme pauzu v klubu, tak je tu stále možnost dostat se na hřiště a zahrát si. A to i s holkami, se kterými hrajeme v lize proti sobě. Na camp se moc těším. Nikdy jsme se nenudily a doufám, že letošní ročník nebude výjimkou,“ přeje si hráčka České Třebové.


„Od konce sezóny jsem měla individuální tréninky, ale také jsem byla na dovolené a chtěla jsem si spíše odpočinout. Každopádně HCŽ beru každoročně jako start té pořádné letní přípravy. Myslím, že u změny místa konání bude velká změna v prostorách zimního stadionu, Česká Třebová je nabízí větší. Určitě to přinese jiné změny, které ale nejsem schopna dopředu říct,“ ví Baráková.


>>FOTOGALERIE Z CTM A HCŽ<<