CTM a HCŽ

Den šestý: Unavený nejsem, snažím se hodně odpočívat, nezastírá nadaný brankář Patera

Camp talentované mládeže v kategorii do třinácti let se pomalu blíží ke svému konci. Před hráči je poslední den a síly pomalu odcházejí. Ani to však nebrání hráčům bojovat naplno, a i nadále polykají dávky čtyřfázové přípravy. Pro web hokejbal.cz se rozpovídal další brankář, Karel Patera z Kladna.


Ani tentokrát dobrovolníci nevynechali ranní bruslení. V rámci kondiční přípravy se hráči zaměřili na cvičení s medicinbalem a core. V hale se mladší hráči stále zaměřují na herní činnosti jednotlivce, postupně se však přesouvají ke hře, kterou si užila také starší skupina.



Pravidelný účastník Campů talentované mládeže Karel Patera si soustředění nemůže vynachválit. Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 


Baví mě kondička

Spousta hráčů se na campy s radostí vrací a absolvuje je poněkolikáté. „Jsem tady už potřetí. Baví mě kondička a tréninky, které máme často speciální. Jezdím i na brankářské školy, protože mě tréninky s Almim (Ondřej Almaši, pozn. red.) baví,“ netají se jedenáctiletý brankář.


Trenéři se snaží hráčům tréninky obohatit a často se tak na campu setkají s novými pomůckami či metodami. Naučil jsem se lépe pracovat za bránou a také různé cviky v rámci kondičky. Poprvé jsem vyzkoušel brýle na centrální vidění a zlepšení práce v brance,“ přiblížil Patera.


Čtyřfázová příprava dá spoustě chlapcům zabrat, pro jiné naopak není problémem. Tréninky jsou náročné, ale unavený moc nejsem, protože se snažím hodně odpočívat. I v letošním roce jsem se seznámil s novými kamarády a všem doporučuji, aby na camp jeli, protože je tady velká sranda,“ láká další účastníky kladenský hráč.


>>FOTOGALERIE Z CTM A HCŽ<<