Přebor ml. žáků

Pátý kvalifikační turnaj přinesl výhru Kladna a třetí místo pro Rebely

Pátého května se odehrál mimo jiné i další kvalifikační turnaj pro týmy mladších žáků před finálovým turnajem v Karviné. Na květnové akci se radovalo HBC Kladno, které ve finále porazilo Most po nájezdech. A jaké byly další výsledky v Novém Strašecím?

Skupinová fáze

Turnaj začal velmi brzy, přičemž se ho zúčastnilo šest celků. Začneme skupinou A, v níž první duel odstartoval v 09:00. Domácí Bubáci svému sokovi z Kladna těsně podlehli 0:1. O gól jim uniklo i druhé utkání proti HBC Mostu, který bral body po výsledku 4:3. Velkou přestřelku mezi Kladnem a Mostem rozhodl Blažek a Hula, když pro Severočechy vystřelili výhru 5:3. Ve druhé skupině od začátku úřadovali pražští Rebelové. Odnesl to Kert Park 3:0 a Dobřany 9:1. Západočeši museli zkousnout i prohru mladším žákům z Lužin 0:4.


Play off

První týmy ze skupin postoupily přímo do semifinále, ale Nové Strašecí, Kert Park, Dobřany a Kladno musely jít o čtvrtfinále. Domácí celek v něm sebral sílu a lehce přešel přes Prahu. Rysové neměli se Šneky problém. V další fázi turnaje však podruhé vyhrál Most nad Novým Strašecím, které mířilo do boje o bronz. Tam nakonec skončili i Rebelové po stejném výsledku 0:3 jako v prvním semifinále. Rebelové ale dosáhli na třetí místo poměrem 5:1 a zajistili si tak postup na finálový turnaj. To stejné se po tuhé bitvě povedlo HBC Kladnu, když vyhrálo finále 3:2 po nájezdech. „Děkujeme hráčům za skvělý týmový výkon a rodičům a fanouškům za podporu,“ řekl trenér Ondřej Klicpera z Kladna. Na finálový turnaj je známo pět účastníků, na toho pátého si ale musíme počkat do června. Poté přineseme aktuální info o vrcholové akci pro mladší žáky.

Třetí celek kvalifikačního turnaje č. 5 SK Rebel Praha. Zdroj fotky: FB SK Rebel Praha.

HBC Kladno oslavilo postup na finálový turnaj. Gratulujeme. Zdroj grafiky: FB HBC Kladno.