Přebor ml. žáků

Přebor mladších žáků ovládly HBC Pardubice! Ty tak v letošní sezóně vládnou žákovským soutěžím

Přebor mladších žáků čekal po kvalifikacích finálový turnaj, který se letos uskutečnil na zimním stadiónu v Karviné. Nechyběli na něm mladší žáci HBC Pardubic, kteří s kolegy ze starší kategorie, slaví tzv. double v žákovských soutěžích. Stříbro uzmuli Rebelové z Prahy, bronz zamířil do Svítkova.

Skupinová část turnaje

Turnaj započal zápasem ve skupině A. V ní hrály týmy Svítkova, Kladna a Kert Park. Stars v prvním zápase proti Středočechům střelecky dominovaly, ale i tak s nimi Kladno drželo krok. Rysové těsně podlehli 1:2, když zápas rozhodl ve vlastním oslabení Svoboda. O půl 1 hráli Východočeši druhý zápas, a to proti Pražanům. HC Kert Park nezačal dobře a rychle prohrával. Postupem času se mladší žáci Svítkova dostali do vedení 8:1, šest branek zaznamenal Sebastián Svoboda. O postup do semifinále se tedy utkalo HBC Kladno a HC Kert Park Praha. Rysové opět smutnili, protože prohráli opět o jednu branku 2:3.

Ve skupině B hrály týmy HBC Pardubic, SK Rebel Praha a HC ŠD Písek. První klání skupiny odehrál budoucí mistr Přeboru mladších žáků a vicemistrů z Prahy. Zápas se rozhodoval až na konci utkání, protože stav byl zpočátku 1:1. Táborský a Toulec přidali mezi 31. a 36. minutou tři branky a Pražané tak slavili cenou výhru 4:1. Borci z Polabin poté nastoupili proti Jihočechům. Již od úvodu měli zápas pod kontrolou, přičemž vedli 2:0. Písek však zápas zdramatizoval, ale Pardubice jej dovedly do vítězného konce. Písek ještě zabojoval o semifinále, ale Rebelové ve skvělé formě celý zápas řídili a nenechali si výhru vzít.


Play off turnaje

V semifinále tak bylo k vidění pardubické derby, které se hrálo v 09:00, a to v neděli. Vítěz skupiny A ze Svítkova svého soupeře z Polabin přestřílel 24:15. HBC Pardubice však v tomto zápase trestaly chyby v početní výhodě Svítkova. Lukáš Kmínek dvakrát dostal šanci ve vlastním oslabení, což rozhodlo o postupu Pardubic do finále. K druhému semifinále nastoupili nabuzení Rebelové a mladší žáci Kert Parku. Pražské derby se rozhodlo po 6 minutách hry, kdy Rebelové vedli již 3:0. Hráči z Lužin ještě zabojovali, ale na zvrat to nestačilo. Zajímavý zápas poté proběhl mezi Kladnem a Pískem, kde se hrálo o 5. místo v ČR. Byla z toho pěkná přestřelka. Středočeši vedli 2:0, přičemž Jihočeši postupem času převzali otěže a převrátili výsledek zápasu na svou stranu. Ve 28. minutě to bylo 3:2 ve prospěch Písku. Dušek a Bešťák však zareagovali a rychle poslali Kladno zpět do vedení. Odpověď ale našel čtvrtým gólem Jihočechů Řežábek, který byl autorem všech branek Písku. Nakonec se muselo rozhodnout v nájezdech, kde bylo šikovnější Kladno. Zápas o bronz si Svítkov nemohl vysnít lépe. HC Kert Park se téměř nedostal ze své třetiny a Stars pouze útočily. Bronz tedy putoval do Pardubic po výsledku 10:0. Staří známí ze skupiny B se potkali ve finálové bitvě. Ve skupině to byli Pražané, kteří brali body, ale teď se karta obrátila. Jako první otevřeli skóre Rebelové, ale Pardubice šly ještě ve druhé třetině do vedení 2:1. V poslední fázi duelu přidaly tři branky a mohly slavit titul.