Reprezentace

Každý tam jede s cílem být mistr světa, myslí si před MS útočnice národního týmu Lucie Kubínová

Přípravy na MS žen ve Švýcarsku vrcholí. Reprezentace se na Den vítězství účastnila Pardubického poháru, kde se střetla se dvěma výběry repre U14 a dorostenci Jelenů. Zkouška ženského hokejbalu s dorosteneckým nedopadla úplně úspěšně. Ohledně pocitů z příprav se rozpovídala Lucie Kubínová.

Snažím se předávat zkušenosti mladším hráčkám

Lucko, minulý týden jste se účastnila reprezentačního kempu a přípravného turnaje Pardubický pohár. Jak jste spokojena se svými výkony?

Tak vždycky je co zlepšovat. Turnaj jsme si zahrály proti klukům, kteří byli fyzicky lépe připravení než my. Osobně jsem od sebe čekala víc. Pořád mám na čem pracovat a budu se snažit, abych vždy podala stoprocentní výkon.

Přes zisk pouhého bodu za remízu, dozvěděla jste se něco pozitivního o výběru žen a jeho výkonnosti?

Tak pozitivních věcí bylo dost. Uvidíme, jak bude vypadat finální nominace, ale pevně doufám, že pojede to nejlepší. Na některých holkách šlo vidět, že se připravují nebo hrají celou sezónu s klukama. Pár hráček mě překvapilo a jsem ráda, že mezi výběrem máme nové mladé holky.

Přestože Vám je pouze 23 let, je to pro Vás příprava již na čtvrtý šampionát. Jak moc byla každá příprava jiná?

Na přípravných kempech se mnou vždy mluvili trenéři. Připravovali mě na danou pozici a oznámili mi, co se ode mě očekává a na čem pořádně zapracovat. Přípravy byly vedené vždy hlavně na kondici.

Reprezentace žen na pardubickém soustředění 8. května v malé hale pardubického zimního stadiónu. Zdroj fotky: Reprezentace žen.

Snažíme se s holkama udržovat vždy skvělou partu

Díky Vašim zkušenostem cítíte se už jako jedna z lídryní?

Ano, snažím se předávat zkušenosti mladším hráčkám.

Během sedmi let Vašeho působení v reprezentaci dochází postupně ke generační obměně. Jak moc se za ty roky reprezentace změnila nejenom z pohledu hráčského kádru?

Snažíme se s holkama udržovat vždy skvělou partu. Ať už někdo odejde, nebo přijde. Co se týče trenérů, tak nám odešel hlavní trenér Karel Manhart a z asistenta trenéra se stal nově hlavním trenér Michal Broulík.

Jaké máte vyhlídky na MS ve Švýcarsku, bude cílem překonat zakleté semifinále?

Vždy se budeme snažit o ty nejvyšší cíle, ani letos to nebude jinak. Myslím si, že každý tam jede s cílem být mistr světa. Určitě to bude těžký a vyrovnaný turnaj.