Reprezentace

O víkendu dojde k rozuzlení naší tajenky, nominace ještě uzavřená není, říká Michal Broulík

Přípravy na mistrovství světa ve Švýcarsku se blíží ke konci. Reprezentace žen absolvuje o víkendu předposlední kemp v Čáslavi, kam vyjede ještě se širší nominací. O náplni závěrečných soustředění, sledování hráček nejen na finálovém turnaji Ligy žen a nominaci více prozrazuje Michal Broulík.

Součástí bude také video, rozebereme si to, abychom byli připraveni co nejlépe

Blíží se závěrečné přípravy před mistrovstvím světa ve Švýcarsku. Reprezentace žen má ještě naplánované dva kempy. „Budeme se zaměřovat kompletně na systém hry ve všech třetinách hřiště, přesilovky, oslabení, vhazování a další prvky. Součástí bude také video. Něco máme natočeno z předchozích kempů, něco si natočíme ještě na následujících a rozebereme si to, abychom byli připraveni nejlépe, jak to jen půjde,“ prozrazuje náplň soustředění Michal Broulík, který bude s týmem na mistrovství obhajovat stříbro z minulého šampionátu.

Ještě před posledními kempy se o minulém víkendu uskutečnil finálový turnaj Ligy žen. Každý tým nejprve v sobotu odehrál tři utkání v rámci dohrávky základní části, další den pak vyběhl do vyřazovací části. „Na finále Ligy žen jsem dorazil až v neděli a sledoval jsem ho až do samotného závěru. Samozřejmě, že jsem hráčky sledoval, jak se jim daří, jak vypadají ve hře a s některými jsem i mluvil, ale to bylo v menší míře, protože tam hrály za klub, kde po nich trenér něco chce a nikomu by se nelíbilo, kdyby vám se svěřencem někdo řešil něco jiného a odváděl jeho myšlenky a pozornost jinam,“ uvědomuje si hlavní trenér reprezentace žen.


Celkově jsem od října loňského roku objel víc hracích dní a zápasů

Výkony hráček ale nebyly sledované jen v této soutěži, ale také při zápasech s chlapci. „Nebyl jsem jen na finále Ligy žen, ale v průběhu května jsem navštívil i několik zápasů Extraligy dorostu, abych viděl holky v akci s klukama,“ vypráví Broulík o dlouhodobém sledování hokejbalistek. „Celkově jsem od října loňského roku objel víc hracích dní a zápasů, abych viděl, co nejvíc hráček na place ještě před vydáním první nominace. Nebyl jsem jediný, ale i kolega Vašek (Václav Tůma - pozn. red.) se několikrát vypravil na utkání a sledoval dění z tribuny,“ zmiňuje Michal Broulík, že návštěvu zápasů měl na starosti také jeho kolega z realizačního týmu.

Nominace ještě nemá konečnou podobu a na následující kemp vyjedou hráčky v širší sestavě. „O víkendu dojde k rozuzlení naší tajenky. Nominace ještě uzavřená není, takže několik hráček si vyslechne tu nepříjemnou informaci, že nepocestují do Švýcarska. Jsou to vždy nepříjemné chvíle jak pro trenéra, tak pro hráče,“ přiznává reprezentační trenér, že taková rozhodují nejsou lehká. „Rozhodovat budou detaily, protože v této fázi přípravy máte už k dispozici značně zúženou soupisku, ze které můžou jet na finální akci všichni. Doufám, že se rozhodneme správně, ale na to dostaneme odpověď až po MS, protože jak se říká, tak po bitvě je každý generál,“ dodává na závěr Broulík.