CROSSDOCK Extraliga

Jsem hrdý na to, co jsme dokázali, říká nejužitečnější hráč Jan Čejka

Hokejbalisté Hostivaře skončili v letošní sezóně nejvyšší CROSSDOCK Extraligy těsně pod vrcholem a celkově obsadili druhé místo. Oproti předchozím ročníkům zaznamenali velký úspěch. Útočník vicemistrů Jan Čejka se ohlíží za celou letošní soutěží a věří, že tyto zkušenosti je posunou příští rok dál.

Kert Park si dokázal počkat na tu sebemenší chybu a tu hned potrestal

Honzo, s Hostivaří jste letos dosáhli na historické druhé místo. Jak se za celou sezónou ohlížíte?

Celá sezóna byla jedná velká jízda a jsem nesmírně pyšný na celý tým, co předváděl po celou dobu. I když se nám nepovedlo rozhodující utkání, tak jsem hrdý na to, co jsme dokázali a věřím, že nás to posunulo zase o krok dál.

V rozhodujícím pátém utkání jste si vytvořili tříbrankový náskok, přesto hosté dokázali ve třetí třetině zápas otočit a vítězství zvrátili na svou stranu. Kde byl podle Vás klíčový moment?

Prostě jsme to pokazili my sami. Darovali jsme soupeři první branku na zlatém podnosu a ještě vteřinu před koncem, a to je nakoplo a nás to srazilo. V šatně jsme si celou dobu říkali, že musíme hrát furt stejně, jako by se nic nestalo. Bohužel hned na nás Kert vlítnul a my přestali hrát to, co jsme chtěli. Najednou jsme nebyli silní na balónku a chtěli se ho hned zbavit, a to byl kámen úrazu celé třetí třetiny.

Jaké byly v šatně pokyny od trenérů během druhé přestávky a s čím jste vstupovali do závěru zápasu?

Chtěli jsme furt hrát naši hru, být silní na balónku a držet ho co nejdál od nás, ale to, co jsme dělali celou dobu, najednou zmizelo.

Skončili jste těsně pod vrcholem a titul opět zůstal na Lužinách. V čem byl podle Vás soupeř lepší?

Myslím, a to to bolí víc, že jsme herně byli silnější tým, ale rozdíl byl v tom, že si Kert dokázal počkat na sebemenší chybu a tu hned potrestat. My jsme se na gól nadřeli a soupeř nás vyučil v proměnění každé příležitosti a za to jim patří obdiv.


Po herní stránce jsme byli lepší tým

Když si vše zpětně zrekapitulujete, šlo podle Vás udělat v sobotu více?

Vždycky jde udělat něco lépe, ale jako tým jsme do toho dali vše a bohužel to nevyšlo. Jedná malá chybka rozhodla o celém play off a tak to i většinou bývá. Jako tým vítězíme a jako tým i prohráváme.

Díky Vaším obdivuhodným individuálním výkonům jste získal celkem tři ocenění. Nejlepší střelec základní části, Vítěz kanadského bodování a Nejužitečnější hráč základní části. Jak tato ocenění krátce po sezóně vnímáte a co pro Vás znamená?

Individuální ocenění ani nějak nevnímám, můj cíl byl jiný a ten nevyšel. Radši bych to vše vyměnil za úspěch kolektivu, se kterým trávíte celou sezónu a děláte pro sebe na hřišti první poslední, a to i mimo něj.

Finálové bitvy provázel také velký zájem ze strany fanoušků. Jak jste vnímal jejich podporu a celkovou atmosféru?

Fanoušci byli neskuteční a o to víc nás mrzí, že to nedopadlo. Moc jim za podporu děkujeme a doufám, že se v příští sezóně se potkáme opět a poženou nás opět znova do boje v další sezoně.

Hostivař je poměrně mladý tým, ale její hráči, díky zisku stříbrných medailí, zase o něco herně vyrostli. Co vám tato zkušenost dala či ukázala pro další sezónu?

Zkušenosti nabíráte postupně celou sezónu a vidíte to v rozhodujících momentech, takže to uvidíme až v následující sezóně, co nám tyto zkušenosti přinesou a jak je využijeme v nás prospěch.

Vedle stříbra získal Jan Čejka ještě tři individuální ocenění. Autor fotky: Jaroslav Soukup.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
22 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
22 42:130 9