Reprezentace

Muži vstoupili do šampionátu vysokou výhrou! Čejkovi stačily na hattrick necelé čtyři minuty

V pátek dopoledne odehrála reprezentace mužů první utkání na mistrovství světa ve Švýcarsku. V zápase proti Itálii se po první bezbrankové třetině čeští hráči rozstříleli ve druhé, kde vsítili šest branek. Na to pak navázali ve třetí části a na úvod si zapisují vysokou výhru.

Česko vs. Itálie 9:1 (0:0, 6:1, 3:1)

České reprezentanty čekalo první utkání s Itálií, která už den předtím odehrála jeden zápas. Česko vstoupilo do souboje aktivněji a soupeře uzavíralo ve své útočné třetině, ale v první části se ještě nikdo neprosadil. Žádný gól nepadl ani na druhé straně, kde český tým držel v brance Leoš Gerlich. První třetina nenabídla ani žádné vyloučení a do další části šly oba týmy za bezbrankového stavu.

Skvělý vstup do druhé třetiny pak zaznamenali čeští hokejbalisté. Po úvodním vhazování uběhlo jen třicet devět vteřin a z prostoru mezi kruhy otevřel skóre Vojtěch Jágr. V další minutě na něho navázal z těsné blízkosti Jan Čejka, který se rozstřílel hned na začátku šampionátu a během necelých čtyř minut vsítil hattrick. Druhý gól zaznamenal po přihrávce od Jágra, který ho našel zpoza branky připraveného před ní a na další gól si naběhl před italskou klec. Ve dvacáté páté minutě se poprvé využila přesilová hra od modré čáry. Skóroval Jan Bílý, a to ještě před přestávkou nebylo všechno. Jen po sedmi vteřinách zamířil pod horní tyč Zdeněk Král.

Šestibrankový náskok vydržel až do závěru utkání. Necelých pět minut před koncem základní hrací doby se z pravého kruhu prosadil Samuel Kucharčík. O chvíli později se poprvé vlnila síť na druhé straně, když u tyče zůstal Noah Edward Caperchione. Na to odpověděl ze samostatného úniku Nicolas Langr a devátou trefu si na své konto zapsal od modré čáry Lukáš Lhota. Čeští hokejbalisté tak na začátku mistrovství zapisují vysokou výhru.

Čeští hokejbalisté mohou být po prvním utkání spokojení. Zdroj fotky: redakce.