Reprezentace

Do šampionátu vstoupily úspěšně také ženy! V utkání proti domácímu Švýcarsku udržely čisté konto

V sobotu poprvé zamířily do Lonza Areny také české reprezentantky, které se hned v úvodu šampionátu utkaly s domácím Švýcarskem. Česko odskočilo ve druhé třetině, kde vsítilo čtyři branky. V poslední ještě přidalo dvě, navíc neinkasovalo ani jeden gól.


Švýcarsko vs. Česko 0:6 (0:0, 0:4, 0:2)

České hráčky nastoupily do prvního utkání proti domácímu družstvu. Do Lonza Areny si našlo cestu několik fanoušků a kromě domácích dorazili také čeští a hráčkám tvořili skvělou atmosféru. V úvodu utkání diváci příliš šancí neviděli, postupem času si jich více vytvářely české hráčky, kdy se míček několikrát pohyboval nebezpečně v brankovišti, ale na první trefu musely ještě čekat.

Česko se rozstřílelo až ve druhé třetině, kde se krátce po přesilové hře ve dvacáté minutě prosadila Karolína Kosinová, která oběhla branku a zasunula míček k tyči. Neuběhly ani tři minuty a z pravého kruhu rozvlnila síť Kristýna Kaltounková. České hráčky pokračovaly v navyšování skóre a necelé čtyři minuty před druhou přestávkou poslala Češky do tříbrankového náskoku druhým gólem v utkání Karolína Kosinová. Střelecké konto pak ještě navýšila Patricie Škorpíková a české hokejbalistky šly do další třetiny se čtyřbrankovým náskokem.

Tam časomíra odpočítala jen minutu a dvacet šest vteřin a stav se zase změnil, když  přihrávku před branku obdržela Patricie Škorpíková a prosadila se podruhé. České hráčky držely vysoký náskok, které v závěru základní hrací doby ještě navýšila Kristýna Kaltounková. Švýcarské šance pokryla v brance Aneta Jiráčková a vychytala tak čisté konto. České hráčky navíc ani jednou nezamířily na trestnou lavici.