Reprezentace

České hokejbalistky udržely čisté konto i proti Kanadě a zapisují si druhou výhru na šampionátu

České hokejbalistky ovládly také utkání s Kanadou a na mistrovství jsou zatím neporažené. Skóre otevřely v páté minutě a navýšily ho jen vteřinu před koncem druhé třetiny. Dvoubrankové vedení udržely až do konce, navíc všechny kanadské střely chytila Kateřina Teplá.

Česko vs. Kanada 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Ve druhém utkání na šampionátu se ve Vispu potkaly české hráčky se zámořskými soupeřkami. V úvodu utkání si větší příležitosti ke skórování vytvořily kanadské hráčky, ale skóre neotevřely, a naopak v páté minutě hrozilo také Česko, které mělo první přesilovou hru. Nebezpečnou střelu vyslala Kaltounková a české hokejbalistky se snažily dorážet, ale kanadská brankářka míček za svá záda nepustila. O chvíli později se Kristýna Kaltounková radovala po střele z první z pravého kruhu. České reprezentantky se poté musely bránit v oslabení, ale nedovolily soupeřkám odpovědět, naopak byly nebezpečnější. Zvládly také závěr první části, kdy Kanada hrozila a dostala se do přečíslení.

České hráčky se hned na začátku druhé třetiny dostaly do nebezpečné situace, kterou ale neproměnily. Zanedlouho hrály v oslabení, ale i tam si mohly navýšit skóre, když Patočková zamířila do tyče. Necelých pět minut před koncem druhé třetiny mělo Česko další příležitost po střele Landové. Skóre se měnilo až těsně před koncem třetiny, kdy se z těsné blízkosti prosadila Lucie Kubínová.

Ve třicáté třetí minutě měly české hráčky k dispozici další přesilovou hru, ve které se jim nepodařilo skórovat. Velkou příležitost měla v poslední části také Patočková, která podruhé v utkání trefila tyč. V předposlední minutě Kanada zkusila hru bez gólmanky a snažila se snížit ztrátu. České hráčky však s brankářkou Kateřinou Teplou situaci zvládly a vyhrály i druhé utkání na mistrovství.


Ohlasy trenéra Václava Tůmy: „Do utkání jsme šli s určitým plánem, ale ten jsme nemohli dopředu odhadnout, protože soupeře jsme moc neznali. Zápas, který hráli předtím, nám toho moc neřekl, takže jsme něco dali dohromady a myslím, že jsme to dodrželi. Byly tam chyby, ale je to hra chyb a z těch se poučíme do dalších zápasů. Holkám jsme to řekli a můžeme si to zhodnotit do dalších zápasů, jak se k tomu postavit a koho dát do branky. Zápas nám ukázal sílu týmu, že holky dokážou bojovat, a i když dnes sestava hodně rotovala, tak holky byly připravené, koncentrované a když šly na hřiště, tak tam odvedly maximum a zasloužily si vyhrát. Zápas byl hodně tvrdý a bolavý, ale dáme to dohromady do dalších dnů a pojedeme dál.“