Reprezentace

Čeští hokejbalisté vybojovali vítězství proti Švýcarsku v nájezdech

Ve druhém zápase mužské reprezentace vyzval náš výběr domácí mužstvo Švýcarska, a před slušně zaplněnou halou bylo jasné, že se zápas bude odehrávat ve skvělé kulise.

Švýcarsko – Česko 3:4ss (0:1,1:0,2:2 – 0:0)

První třetina přinesla opatrný hokejbal z obou stran. Nikdo se nechtěl dopustit chyby, ale přesto se české reprezentaci podařilo prosadit. V útočném pásmu dobře napadal Lukáš Lhota a mezi kruhy našel volného Pala, který otevřel skóre zápasu. Po první třetině tak vedla Česká republika 1:0.

Do druhého dějství se švýcarský výběr pustil zostra. Těžký otřes pocítil Dalimil Zvonek a hra se přiostřila na obou stranách. Došlo k několika vyloučením, ze kterých ke konci třetiny těžili domácí, kteří srovnali do kabin na 1:1. Třetí třetina byla podobná té druhé, ale udeřili jako první naši borci. Nejprve se na svůj úprk přes celou hrací plochu vydal Lukáš Lhota a zpětnou přihrávkou našel Radomíra Vaňka, který vrátil vedení zpět pro Česko. U třetího gólu byl znovu Vaněk, jenž zachytil špatnou přihrávku a vyslal na steč Kucharčíka, který ještě vybídl Čejku, a ten svým chladnokrevným zakončením navýšil skóre na 3:1.

Zápas se však opět vrátil do podoby hrubých faulů, kdy rozhodčí netrestali jasné přestupky a hra se podepsala na koncentraci hráčů z Čech. Necelé dvě minuty do konce se švýcarskému týmu podařilo snížit na rozdíl jedné branky, a co hůře pro náš výběr, 20 vteřin před koncem domácí srovnali na 3:3. Prodloužení branku nepřineslo, a tak následovaly nájezdy, ve kterých byl jediným exekutorem Jan Čejka, který tak přidělil dvoubodový zisk na českou stranu.