Reprezentace

Samozřejmě jsem si to strašně užil, ale zároveň jsem byl hrozně nervózní, ohlíží se za premiérou Vojtěch Mokry

Utkání proti domácímu Švýcarsku ovládli čeští hokejbalisté po samostatných stříleních. V tomto zápase se poprvé představil na šampionátu mužů Vojtěch Mokry a v nájezdech za svá záda nepustil žádný gól. Za své výkony byl vyhlášený nejlepším hráčem českého týmu.

Věděli jsme, že je fanoušci budou hnát dopředu

Vojto, včera jste nastoupil do premiérového utkání na mistrovství světa. Navíc to byl zápas proti domácímu týmu. Jak byste popsal Vaše první odchytané minuty na šampionátu?

Já jsem si to samozřejmě strašně užil, ale zároveň jsem byl hrozně nervózní, protože jsem vůbec nevěděl, co od toho čekat a byl jsem napnutý do posledních chvil, ale nakonec jsem si to užil.

Oproti prvnímu souboji měl tento duel jiný průběh. Otevřeli jste skóre už ve čtvrté minutě, ale poté jste neodskočili jako předchozí den, naopak soupeř ve druhé třetině srovnal. Očekávali jste, že se utkání bude takto vyvíjet?

Já radši nikdy nic nechci očekávat dopředu (smích). Věděli jsme ale, že je fanoušci budou hnát dopředu a taky to tak bylo.

V další části jste se dostali do dvoubrankového náskoku, ale Švýcarsku se v poslední minutě základní hrací doby podařilo dvěma góly ještě vyrovnat. Co se tam stalo, že jste přišli o vedení krátce před koncem třetí třetiny?

U toho druhého gólu se mi ten míček schoval za někoho a já do poslední chvíle ani nevěděl, že vystřelil a ten třetí gól udělal hezky a já jsem ze sebe udělal trošku kukačku. Samozřejmě si to ještě projdeme na videu a možná je dobře, že jsme si teď prošli takovou menší krizí, než kdybychom prošli skupinu bez ztráty bodů a nakonec bychom se trápili například ve čtvrtfinále.


Atmosféra mě vždy tak nabije, že jsem schopný odehrát i dvě utkání za sebou

Nakonec souboj došel až do samostatných střílení, kde jste neinkasoval ani jednou. Věděl jste, co od švýcarských hráčů čekat, nebo s čím jste šel do nájezdů?

Jediný, co jsem si nepřál, byly nájezdy a ty se bohužel vyplnily. Ale na druhou stranu jsem rád, že jsem si za jeden zápas vyzkoušel prakticky všechno. Bohužel tady jsem neměl video na nájezdy, tak jsem byl takový nesvůj z toho, že nevím, co kdo dělá, tak jak jsem zvyklý na hokeji dělat si video na nájezdy před každým zápasem.

Na stadion zamířilo několik fanoušků, kromě těch švýcarských jich hodně přijelo také z Česka. Jak se vám hrálo v atmosféře, kterou během utkání vytvářeli?

Já miluju takhle vyhrocené zápasy a ta atmosféra mě vždy tak nabije, že jsem schopný odehrát i dvě utkání za sebou (smích).

Dnes vás čeká zápas proti Finsku, které zatím vyhrálo jednou. Věříte, že bodové konto zase navýšíte?

Já věřím, že když budeme dělat to, co si řekneme v kabině a budeme to plnit, tak se prostě nebojím, že bychom nebodovali.