Reprezentace

Ženy si zapisují další tři body! Ve třetím utkání porazily United Nations

Náročný program dnes čekal české reprezentantky. Poprvé zamířily do Raronu a už v dopoledních hodinách tam vyběhly do prvního zápasu, kde se utkaly s týmem United Nations. Ještě v polovině utkání měly jednobrankový náskok, poté se rozstřílely a nakonec zvítězily rozdílem šesti gólů.


United Nations vs. Česko 7:1 (0:1, 1:2, 0:4)

Ženy se dnes poprvé představily v Raronu a i tam je zamířila podpořit skupina českých fanoušků. Na leštěném povrchu byly české hráčky aktivnější, ale v pozoru musela být také Barbora Voříšková. První střela se ujala v sedmé minutě, když z pravé strany otevřela skóre Lucie Manhartová. Necelé tři minuty před koncem první třetiny se poprvé vylučovalo a Česko si zahrálo přesilovou hru, ale před přestávkou už se skóre neměnilo.

Do druhé třetiny nevstoupily české reprezentantky příliš podle představ. Uběhlo jen třináct vteřin a dostaly se do oslabení. Soupeřky v něm hrozily a Ashley Sara se zblízka postarala o vyrovnání. Česko se poté snažilo dotáhnout a uzavíralo United Nations ve svém útočném pásmu. V signalizované výhodě pak dostala přihrávku před branku Barbora Patočková a pohotově poslala míček do branky. V další přesilové hře na to české reprezentantky navázaly a z pravého kruhu jim zařídila dvoubrankové vedení Kristýna Kaltounková.

V navyšování skóre pokračovaly české hokejbalistky ve třetí části. Nejprve se ubránily v oslabení a po jeho skončení rozradostnila českou střídačku druhým gólem v utkání z dorážky Kristýna Kaltounková. Soupeřky pak Česko do výrazných šancí nepouštělo, naopak po necelé minutě z pravého kruhu zamířila přesně Kateřina Ondrová. Po skvělé přihrávce zanedlouho z levé strany navýšila stav Martina Landová. To ještě nebylo všechno, na konečný výsledek upravila v předposlední minutě z prostoru mezi kruhy druhou trefou v souboji Lucie Manhartová. České hráčky tak vyhrávají třetí utkání a ještě večer je čeká další zápas.

Ohlas hlavního trenéra Michala Broulíka: "Tohle byl zápas, od kterého jsme nevěděli co čekat. United Nations jsou seskupením více národů. Snažili jsme se na to připravit, stejně jako na to vstupní utkání. Viděli jsme zápas soupeře na videu. Na MS není lehkého utkání, ale věděli jsme, že ten soupeř nemá takové kvality, když je spojen z několika národů. Nicméně po dvou třetinách ten výsledek nebyl hotový, soupeř byl stále ve hře. Nebál se hrát, hrozil z brejků. Nepříjemný soupeř. Jsme rádi, že jsme vyhráli."