Reprezentace

Vždy je těžké někoho vyřadit, podtrhl nominaci na mistrovství světa trenér reprezentace do 18 let Vít Čapek

Pomalu startuje mládežnické Mistrovství světa v Žilině. Postupně trenéři odtajňují své nominace, mezi ně patří Vít Čapek, trenér české reprezentace do 18 let. Ten nám prozradil, jak nominace vznikala a jaké problémy se při tvorbě vyskytly.

Kluci do toho dali maximum.

Minulý víkend váš výběr absolvoval předposlední kemp před MS U18 v Žilině. Jak jste spokojen s výkony týmu?

Byli jsme spokojeni, kemp přinesl přesně to, co jsme od něj očekávali. Kluci do toho dali maximum.

Na tomto kempu také probíhal finální výběr reprezentantů. Bylo pro vás těžké škrtnout některé hráče, kteří s vámi absolvovali mnoho kempů?

Jak jsme říkali klukům, dělali nám to těžké. Vždy je těžké někoho vyřadit, ale na někoho to muselo padnout, bohužel.

Nejde se nezeptat na nejužitečnějšího hráče posledního šampionátu Marka Daníčka. Ten v nominaci chybí, prozradíte nám k tomu něco více?

Marek je zraněn a jeho zranění mu nedovoluje cestovat na MS. Máme však více nemocných. Jakub Čerbák, David Podhora a Martin Král, ti všichni vypadli z nominace z důvodu zranění nebo nemoci, což nás samozřejmě moc mrzí, ale bohužel takové situace život přináší. Klukům přejeme brzké uzdravení.


Máme v týmu několik univerzálů.

Nominaci jste rozdělil mezi 3 brankáře, 9 obránců a 12 útočníků. Byla ve hře i jiná varianta?

Myslím, že nebyla. Máme v týmu několik univerzálů, kteří můžou hrát v útoku i v obraně. I to bylo jedno kritérium nominace.

Nominace je také plná dvojic či trojic z jednoho klubu. Je právě souhra z klubů něco, na co budete sázet v Žilině?

Při nominaci jsme nekoukali, kdo je z jakého klubu, ale jak se mu dařilo během sezóny. Pro nás bude důležitá souhra všech kluků napříč pětkami. Někdy jsme využili zmíněné dvojice, ale spíše to je roztrhané.

Před odjezdem na Slovensko reprezentaci čeká ještě poslední kemp v Pardubicích. Co bude hlavní cíl tohoto kempu?

Budeme nacvičovat přesilovky a oslabení, ladit formu směrem k prvnímu zápasu a udržet dobrou náladu, kterou se kluci prezentují na posledních kempech.