Reprezentace

Je to pro mě obrovská hrdost a čest reprezentovat, říká před začátkem MSJ útočník Jan Pavlík

Mistrovství světa juniorů začíná již tento čtvrtek a pořadatelem je tentokrát slovenské město Žilina. Oba české výběry U16 a U18 budou obhajovat zlaté medaile. Jedním z hráčů ve skupině do osmnácti let je útočník Suchdola nad Lužnicí Jan Pavlík, který letos nastupoval také v pražském Kert Parku.

Kemp mi ukázal, že máme v týmu neskutečnou ofenzivní sílu

Honzo, jste členem reprezentačního výběru U18 a nyní Vás čeká mistrovství světa juniorů v Žilině. Jak se osobně na turnaj těšíte?

Na turnaj se opravdu moc těším. Loni jsem na mistrovství nebyl, takže budu mít o to větší motivaci vyhrát celý turnaj.

Co pro Vás nominace a účast na tomto šampionátu znamená?

Je to pro mě obrovská hrdost a čest reprezentovat Českou republiku na takové významné akci.

Ještě před začátkem jste absolvovali poslední reprezentační kemp v Pardubicích. Jak byste toto soustředění zhodnotil a co Vám směrem do turnaje ukázalo?

Soustředění bylo skvělé. S klukama máme skvělou partu, a to si myslím, že je základ každého úspěšného týmu. Na hřišti jsme nacvičovali různé herní situace, přesilovky a oslabení. Kemp mi ukázal, že máme v týmu neskutečnou ofenzivní sílu, která je podpořena skvělými obránci. Když nastoupíme ke každému zápasu s pokorou a maximální soustředěností, myslím si, že můžeme mířit vysoko.

Jakou roli v týmu od Vás trenéři očekávají?

Myslím si, že po mně budou chtít, abych vytvářel šance a sám také přidal nějaký gól.

U18 obhajuje titul mistra světa. Jak tuto pozici s ostatními hráči vnímáte?

Osobně to nějak moc nevnímám. S klukama v šatně jsme si řekli, že půjdeme střídání za střídáním a necháme na hřišti maximum. To, že obhajujeme zlato, v tuto chvíli nic moc neznamená.


V Kert Parku jsem nasbíral mnoho nových zkušeností

Letošní sezónu jste odehrál v 1. Lize za Suchdol nad Lužnicí, a zároveň také nejvyšší mužskou Extraligu, konkrétně v Kert Parku Praha, se kterými jste společně získali titul. Jak hodnotíte své působení v tomto mistrovském celku?

Ze začátku to pro mě nebylo moc lehké, jelikož jsem vůbec nebyl zvyklý na takové tréninky a takové zápasové tempo, ale kluci z šatny mi hrozně se vším pomáhali. Za to jsem strašně rád, že mě takhle skvěle vzali mezi sebe. V zápasech mi hodně pomáhali kluci z lajny. Zvony (pozn. Dalimil Zvonek) byl moje taková menší navigace, kde mám běhat, a Vaňouse (pozn. Radomír Vaněk) zase nešlo přeslechnout v ostatních věcech (smích).

Co Vám toto angažmá v klubu, který sedmkrát po sobě získal první místo, přineslo?

Nasbíral jsem zde mnoho nových zkušeností. Když hrajete v sedmnácti letech vedle kluků jako Krůča, Zvony, Plzi, Špehýs (pozn. red. - Martin Kruček, Dalimil Zvonek, Lukáš Plzák, David Šperl) a mnoho dalších skvělých hráčů, je to obrovská škola. Také jsem velmi rád, že jsem mohl zažít tak skvělou premiérovou sezónu, ještě když se nám podařilo vyhrát vše, co se dalo.

Trenér mistrovského celku David Kuna prohlásil, že by byl rád, kdybyste na Lužinách dál zůstal. Už nyní víte, jaké máte plány pro příští sezónu?

Ještě jsem s panem Kunou nemluvil, ale určitě budu chtít v Kertu pokračovat. Myslím si, že už se pan Kuna nemůže dočkat na mé skvělé nápady, co občas dokážu na tréninku vymyslet (smích).