Reprezentace

Světový šampionát juniorů začal slavnostním zahájením

Ve středu večer byl na zimním stadionu v Žilině slavnostně zahájen světový šampionát v hokejbalu juniorů. Na tomto prestižním turnaji se představí reprezentační týmy juniorů do 18 a 16 let. Podívejte, co zaznělo na slavnostním zahájení turnaje.

Hráči, užijte si tento turnaj

Zahájení šampionátu se konalo na Mariánském náměstí, kde primátor Žiliny, Peter Fiabáne, přivítal všechny zúčastněné týmy. Ve svém projevu vyjádřil naději, že turnaj proběhne v duchu fair play a hráči předvedou své nejlepší výkony. „Jsme hrdí, že můžeme hostit tento šampionát a přivítat přátele z celého světa. Žilina má dlouhou hokejbalovou tradici a jsme rádi, že můžeme na tuto tradici navázat. Doufám, že si hráči a trenéři turnaj užijí a že si odvezou skvělé zážitky z našeho města a země,“ uvedl primátor Fiabáne.

Po primátorovi se slova ujal prezident ISBHF, Kanaďan Elio Pascuzzo. „Vítejte v Žilině a na Slovensku. Hokejbal má na Slovensku bohatou tradici a jsme rádi, že můžeme již potřetí uspořádat juniorský světový šampionát. Děkuji slovenskému organizačnímu týmu za jejich tvrdou práci, rozhodčím za dohled nad zápasy, týmovým manažerům za jejich úsilí a trenérům za jejich přípravu hráčů. Hráči, užijte si tento turnaj, poznávejte nové přátele a vytvářejte si vzpomínky na celý život. Ať už vyhrajete nebo ne, pro mě jste všichni šampioni už teď,“ prohlásil Pascuzzo.

Doufejme, že se na turnaji povede hlavně českým týmům, které obhajují v obou kategoriích zlato.

Češi na slavnostním zahájením MSJ v Žilině. Zdroj fotky: MSJ Žilina 2024.