Reprezentace

Jedeme si hlavně zahrát dvě těžká utkání, předpovídá přátelské zápasy v Žilině trenér U14 Jakub Kotek

Dalším reprezentačním výběrem, který se představí ve slovenské Žilině, je reprezentace U14. S jedním z trenérů, Jakubem Kotkem, jsme probrali finiš náročných příprav a nominaci na tato utkání.

Hlavní je předvedená hra a nasazení hráčů

Předminulý víkend se reprezentace U14 zúčastnila Královéhradeckého poháru. Jak jste byl spokojen s výsledky a předvedenou hrou týmu?

Výsledky pro nás nebyly vůbec podstatné. Hlavní je předvedená hra a nasazení hráčů a s obojím můžeme být spokojeni. I když vždy je co zlepšovat, zvláště u této kategorie.

Na turnaji se představily dokonce dva výběry. Byla práce s tak velkým počtem hráčů pro vás náročná?

S takto velkým počtem hráčů pracujeme každý rok. Vždy v únoru máme turnaj v Přelouči a už tam máme dva týmy, takže jsme na to zvyklí. Týmy máme vždy v realizačním týmu rozdělené, takže mi to tak náročné nepřijde.

Jak bylo následně náročné zúžit dva týmy na jeden pro přípravné utkání na Slovensku?

To už bylo podstatně náročnější, protože celé jaro jsme prakticky pracovali s dvěma týmy a najednou musíte vyřadit 20 hráčů, což je vždy nepříjemné a u některých bylo rozhodování opravdu těžké, protože předvedli velkou kvalitu.

Před odjezdem na Slovensko vás čeká ještě kemp v Ostravě. Co bude hlavní náplní tohoto kempu?

Budeme mít dvě tréninkové jednotky, ve kterých se zaměříme na souhru a také buly.

Reprezentace do 14 let na soustředění v Hradci Králové. Zdroj fotky: HBC Prachatice.

Tyto letošní ročníky mají skvělé hráče a budoucí reprezentanty

Po kempu reprezentaci čekají dvě přátelská utkání se Slovenskem. S jakými očekáváními tam pojedete?

Jedeme si hlavně zahrát dvě těžká utkání, která kluky prověří a zahrají si na úrovni, na kterou nemají možnost narazit na klubové úrovni. Výsledek není důležitý, ale to neznamená, že nejedeme vyhrát. Obě utkání samozřejmě vyhrát chceme.

Pod rukama vám prošlo už mnoho reprezentantů. Jak vnímáte v této konkurenci ročníky 2010/11?

Velmi těžké na srovnání. Každý ročník má svoje, ale ročníky, které si nejvíce pamatuji a měly ohromnou kvalitu, jsou 2006 a 2009. Ale i tyto letošní ročníky mají skvělé hráče a budoucí reprezentanty všech kategorií.