Reprezentace

Skvělý start českých mladíků do 18 let! Zvítězili nad Kanadou

Čeští hokejbalisté do 18 let vstoupili do turnaje impozantním vítězstvím nad Kanadou. Skóre 6:3 a skvělá hra v přesilovkách jim zajistily důležité tři body. Hlavní trenér české U18 hodnotí vstup velmi kladně.


U18: Česko vs. Kanada 6:3 (3:1, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Kachlík (Pavlík), 10. Pavlík (Šlechta), 12. Kachlík (Pavlík), 26. Palán (Šťástka, Kantor), 36. Kraus (Mikula), 45. Palán - 13. Schierau (Noble, Campbell), 28. Brankovic (Schierau), 44. Mackie (Campbell)

Čeští mladíci zahájili turnaj aktivně a rychle se dostali do vedení. Již ve 4. minutě proměnil svou šanci Kachlík po přihrávce Pavlíka. Kanada se snažila odpovědět, ale Češi opět udeřili, když v 10. minutě skóroval Pavlík. O dvě minuty později zvýšil znovu Kachlík na 3:0 v přesilové hře.

Kanaďané snížili na 3:1 díky kapitánu Schierauovi, který využil početní výhodu. Ve druhé třetině pokračovali Češi ve své převaze a Palán navýšil skóre na 4:1. O dvě minuty později však Kanaďan Brankovic zkorigoval stav na 4:2.

Ve třetí třetině opět dominovali Češi. Kraus zvýšil na 5:2 a i přes snahu Kanady, která se v 44. minutě díky Mackiemu přiblížila na rozdíl dvou gólů, uzavřel skóre do prázdné branky Palán.

Ohlas hlavního trenéra Víta Čapka: "Zvládli jsme vstup do šampionátu skvěle. Klukům to zvýší sebevědomí. Byli jsme lepším týmem, měli jsme pár dobrých momentů a podařilo se nám skvěle využít přesilovky, dali jsme z nich čtyři góly."