Reprezentace

Na začátek turnaje souboj našich U16! Červení triumfovali v napínavém derby proti Bílým

České týmy U16 zahájily turnaj dramatickým střetnutím. Vítězství nakonec slavili hráči z červeného celku, kteří těsně porazili své krajany. O vývoji zápasu rozhodla druhá perioda, v níž padlo 5 branek.


U16: Česko Red vs. Česko White 4:2 (0:0, 4:1, 0:1)

Branky a asistence: 21. Schnaubelt (Schwach), 22. Tichý (Hradil, Chýle), 28. Grof (Kupka), 29. Kupka (Hasal, Grof) - 23. Martinů (Kořínek, Mašek), 31. Koch (Havlík)

První zápas kategorie U16 přinesl zajímavé derby mezi dvěma našimi českými výběry – Červení a Bílí. Úvodní třetina nepřinesla žádné branky, ačkoli oba týmy měly několik slibných šancí. Brankáři však předvedli skvělé zákroky a udrželi čisté konto.

Druhá třetina byla mnohem aktivnější a začala rychlými góly Červených. Schnaubelt otevřel skóre ve 21. minutě a o minutu později přidal druhý gól Tichý. Bílí však nezůstali pozadu a ve 23. minutě snížil Martinů při hře 4 na 4. Červení poté znovu převzali iniciativu a díky gólům Grofa a Kupky navýšili své vedení na 4:1.

V poslední třetině se Bílí snažili dotáhnout ztrátu a Koch ve 31. minutě snížil na 4:2. Přestože měli několik dalších příležitostí, skóre se již nezměnilo a Červení si tak připsali první vítězství v turnaji.

Ohlasy trenérů po zápase:

Pavel Štefka, hlavní trenér Česko Red U16: "Byl to nervózní zápas. Bílý tým na nás tlačil, což jsme očekávali. Občas to bylo zbytečně vyhrocené, ale jinak to byl dobrý zápas. Některé situace byly zbytečné. Mám z toho trochu smíšené pocity, když se kluci znají."

Jakub Mokříž, hlavní trenér Česko White U16: "Z našeho pohledu to byl těžký zápas, protože jsme hráli proti krajanům. Závěr byl možná až příliš vyhecovaný, ale podařilo se to udržet v rozumné míře. Myslím, že bychom měli více působit jako vzájemní partneři."