Reprezentace

Drama až do konce! Česká U18 padl těsně se Slovenskem

Napínavé derby mezi Slovenskem a Českem v kategorii U18 skončilo těsnou výhrou Slováků 2:1. Česko sice vedlo po gólu Pavlíka, ale Slováci dokázali zápas otočit. V závěrečném dobývání branky vyrovnávací gól nepřišel.


U18: Slovensko – Česko 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky a asistence: 26. Semančík (Štefaňák), 29. Saxa - 7. Pavlík (Kumpan, Mikula)

V druhém zápase turnaje se utkali čeští hokejbalisté U18 s tradičními rivaly ze Slovenska. Federální derby začali Češi dobře a už v 7. minutě otevřel skóre Pavlík, který využil přesilovou hru po přihrávkách Kumpana a Mikuly. Oba týmy si následně vypracovaly několik slibných šancí a přesilovek, ale skóre zůstávalo nezměněné.

Ve druhé třetině Slováci zvýšili tlak a dokázali skóre srovnat. Necelých pět minut před koncem druhé části hry překvapil českého brankáře střelou z dálky Semančík. Minutu před koncem třetiny pak Slováci dokonali obrat, když se prosadil Saxa.

Třetí třetina přinesla nervózní okamžiky na obou stranách. Češi měli velkou šanci vyrovnat při dvojnásobné přesilovce, ale slovenská obrana odolala. V závěrečných minutách si Slováci udrželi těsné vedení.

Ohlasy hlavního trenéra U18 Víta Čapka: „Chtěli jsme dát první gól, a nakonec se nám to podařilo. Převzali jsme kontrolu nad zápasem, ale Slováci ukázali více srdce než my. Naši profesorskou hrou jsme si zápas sami prohráli.“