Reprezentace

Češi z červeného týmu U16 dotahovali ztrátu proti USA příliš pozdě

K poslednímu zápasu se ve čtvrtek 4. července 2024 postavila U16, konkrétně Red team. Ten hrál se Spojenými státy americkými vyrovnanou partii, avšak ve třetí třetině dvakrát inkasoval. Snížení v předposlední minutě zápasu přišlo pozdě.


U16: Česko Red vs. USA 1:2 (0:0,0:0,1:2)

Branky a asistence: 44. Adam (Zahálka) – 31. Goss (Basilia), 41. Nasuti (Basilia, Boyer)

V utkání mezi Českem a Spojenými státy americkými se v první třetině hrál svižný hokejbal, chyběly však góly. Američané měli více střeleckých pokusů, ale brankář Charvát byl neprůstřelný. Ve druhé třetině převzali iniciativu Češi, kteří soupeře přestříleli, ale branku se jim vstřelit nepodařilo.

Třetí třetina začala rychlým gólem Američanů, když se prosadil Goss a poslal svůj tým do vedení. Hra zůstávala vyrovnaná, ale Američané znovu skórovali díky Nasutimu. V závěru zápasu Češi odvolali brankáře a dokázali snížit, když se trefil Adam, čímž zápas zdramatizoval. Na vyrovnání však už nedosáhli.

Ohlasy asistenta trenéra Česko Red Filipa Červinky: "Utkání pro nás začalo velmi dobře. Dostali jsme se do tlaku, zlepšili jsme velmi spolupráci s obránci. Avšak všechny střely létaly hodně mimo branku. Od konce 1. třetiny jsme začali zbytečně faulovat. Z toho pramenilo, že jsme skoro celý zápas hráli ve 4. Pozitivem bylo, že jsme ubránili oslabení 3 na 5. To kluky stálo ale hodně sil. Amerika šla přesto v přesilovce do vedení. Reagovali jsme agresivním napadáním, ale už jsme neměli tolik sil, aby to bylo natolik efektivní. V závěru zápasu jsme odvolali brankáře, v 6 jsme snížili. Jsme si vědomi, že naši hráči některé situace přehrávají, a to nás může stát v dalších zápasech body, a proto se toho musíme vyvarovat. Pokud chceme do finále, tak už nesmíme zaváhat."