Reprezentace

Napínavý duel U18 s USA! Češi podruhé na turnaji prohráli

Ve strhujícím zápase proti Spojeným státům americkým český tým U18 předvedl skvělý výkon, ale nakonec podlehl těsně 2:3. Je to tak druhá porážka Čechů o jeden gól. Dva góly v posledních dvou minutách byly málo.


U18: USA – Česko 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Branky a asistence: 6. Impagliazzo (Tussey), 18. Stocklin (Tussey, Rennebeck), 40. Joyce (Rennebeck) - 44. Kantor (Rod), 45. Kachlík (Havlík)

V úvodní třetině utkání mezi Českem a Spojenými státy americkými se hrál rychlý a dynamický hokejbal. Američané měli více střeleckých příležitostí, ale brankář Koudela držel český tým ve hře a nedovolil soupeři skórovat až do šesté minuty, kdy se prosadil Impagliazzo. Češi měli několik dobrých šancí na vyrovnání, ale americký brankář Bergeron byl nepřekonatelný.

Druhá třetina začala americkou přesilovkou, kterou dokázali využít. Stocklin zvýšil náskok svého týmu na 2:0 a zaznamenal svůj šestý bod na turnaji. Češi měli také možnost přesilové hry, ale skórovat se jim nepodařilo, i když herně byli velmi aktivní.

Třetí třetina přinesla další drama. Češi tlačili a vytvářeli si šance, ale Bergeron byl opět neprůstřelný. Američané se prosadili potřetí, když Joyce zvýšil na 3:0. Češi se však nevzdali a v závěru utkání zúročili svou snahu. V přesilové hře snížil Kantor a poté Kachlík v poslední minutě při hře bez brankáře skóroval na 3:2. Bohužel, na vyrovnání už nezbyl čas.

Ohlasy hlavního trenéra U18 Víta Čapka: "Začátek zápasu jsme nezvládli podle našich představ, Američané byli rychlejší a důraznější. V druhé polovině utkání jsme se zlepšili, ale góly přišly příliš pozdě. Přesto jsem hrdý na tým, že bojoval až do konce. Nyní se musíme soustředit na další zápas a udělat vše pro zisk medaile."

Ohlasy českého brankáře Ondřeje Koudely: "V první polovině zápasu jsem měl pocit, že Američané byli více motivovaní a chtěli vítězství víc než my. Byli všude na hřišti. Dostali jsme se do hry až v druhé polovině, což už bohužel nestačilo. Je to pro nás zklamání, ale dnes nás ještě čeká zápas proti Švýcarsku a uděláme vše pro to, abychom vyhráli."