Reprezentace

Příležitosti působit u národního týmu si velice vážím, prozradil trenér „bílého“ týmu U16 Jakub Mokříž

Kromě původně plánovaného jednoho týmu U16 vycestovaly do Žiliny na Mistrovství světa rovnou dva. Ten druhý tým, bílý, krátce před turnajem převzal trenér Jakub Mokříž. Ten nám představil okolnosti převzetí tohoto týmu a jak vnímá tuto šanci.

Jsou to pro mě velice cenné zkušenosti

Pane trenére, před pár dny jste převzal druhý výběr reprezentace U16. Jaká byla vaše první reakce na tuto nabídku?

Nabídka podílet se na vedení bílého týmu mě jistě potěšila. Těšil jsem se na práci s vybranými hráči, na spolupráci s kolegou Markem Novotným, druhým realizačním týmem a v neposlední řadě na vždy skvělou atmosféru mistrovství světa.

Vnímáte tuto příležitost i jako další kariérní posun, případně i šanci na stálou trenérskou pozici u reprezentace?

Vnímám to tak, že jsou to pro mě velice cenné zkušenosti. Příležitosti působit u národního týmu si velice vážím.

Můžete nám představit i zbytek vašeho realizačního týmu?

U druhého týmu působím společně s již zmíněným Markem Novotným, bývalým dlouholetým hráčem a v současné době trenérem. Známe se dlouhou dobu, několikátým rokem se oba podílíme na přípravě talentované mládeže v projektu CTM. V průběhu turnaje by realizační tým měl doplnit kolega Vladimír Šídlo, který s námi též na kempech talentované mládeže působí. Nesmíme samozřejmě zapomenout na Tomáše Kroupu, který pro oba týmy vytváří veškerý komfort a servis. Bez jeho skvělé práce bychom se určitě neobešli.

Výběr se skládá zejména z hráčů, kteří se nedostali do nominace prvního týmu U16. Stihl jste se již seznámit s hráči?

S hráči se seznamujeme od začátku týdne. Se startem a procesem jejich poznávání nám pomáhají kolegové z druhého realizačního týmu, za což jim velice děkujeme. Situaci nám také ulehčují sami hráči, kteří nám vycházejí vstříc a spolupráce s nimi je bezproblémová.


Budeme dbát na regeneraci a kvalitní odpočinek

I zbytek turnaje bude velmi náročný – pět zápasů ve třech dnech a pak případné boje o umístění. Jak hodláte na toto svůj tým připravit?

S náročností počítáme, s hráči o tom mluvíme. Spoléháme na to, že jsou kluci kvalitně fyzicky připraveni a všechna utkání zvládnou bez větších problémů. Pochopitelně budeme dbát na regeneraci a kvalitní odpočinek.

Poslední otázka, co byste považoval za úspěch v turnaji?

Velmi by nás potěšilo maximální nasazení, svědomitý přístup a kvalitní týmová hra v každém utkání.