Reprezentace

Bílý tým hokejbalistů do 16 let se rval o body s Kanadou do poslední chvíle

Ke svému druhému zápasu na turnaji nastoupil tým Česko White U16. V zápase proti kanadskému gigantovi se Čechům střelecky nedařilo. I když dokázali stav zápasu vyrovnat, tak jim následně kanadští hráči odskočili. Na toto manko již Češi nezareagovali.


U16: Česko White vs. Kanada 1:4 (0:1,1:2,0:1)

Branky a asistence: 17. Fišer (Kukla, Našinec) - 12. Flynn (Dimitrov, Philpott), 18. Saramak (Kirkpatrick, Snedden), 21. Stewart (Dimitrov), 45. Snedden (Reynard)

Zápas se odehrál ve vysokém a běhavém tempu, přičemž si hráči na hřišti nedali od prvních minut nic zadarmo. Kanada české hráče přestřílela 35 ku 22, což se odrazilo i na výsledku. V první třetině se mezi střelce jako jediný zapsal Flynn po souhře Dimitrova a Philpotta.

Druhá část zápasu přinesla rychlé vyrovnání z hole Fišera, a tak to vypadalo na pěknou zápletku. O minutu později si však Česko U16 White nechala svého soka odskočit od jednu branku. Ve 21. minutě byl stav z pohledu Čechů 1:3.

V poslední periodě Češi vsadili vše na útok, ale kýžené ovoce to nepřineslo. Kanadský gólman zůstal nepokořen a vychytal tak zámořskému týmu vítězství 4:1, když 20 vteřin před koncem skóroval Snedden.

Ohlasy hlavního trenéra Česko White U16 Jakuba Mokříže: "Do druhé třetiny jsme hráli vyrovnaně se soupeřem, ale ve třetí třetině jsme začali dělat menší chyby. Klíčovým momentem byla přesilová hra na konci druhé třetiny, kde jsme bohužel nehráli podle plánu. Brankář Adam nás dnes podržel skvělým výkonem, a i když jsme prohráli, rozhodně se nemáme za co stydět."