Reprezentace

U14 podlehla v prvním zápase 4:2, odvetu ovládli opět Slováci

První přátelské utkání mezi mladými týmy Slovenska a Česka skončilo výhrou slovenských hráčů 2:0. Slovenský tým se dokázal prosadit v úvodní a třetí třetině, zatímco český tým nedokázal najít cestu za záda skvělého brankáře Číška. V odpolední odvetě byli produktivnější opět slovenští hokejbalisté.


U14: Česko – Slovensko 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Sháněl (Ondik), 33. Tomaštík (Sunas, Ondik)

Na světovém juniorském šampionátu se kromě hlavních utkání konají i přátelské zápasy týmů U14. V jednom z těchto zápasů se střetli mladí reprezentanti Slovenska a Česka. Slováci měli lepší vstup do utkání, když v první třetině skóroval Sháněl. Češi sice měli mírnou územní převahu, ale nedokázali ji přetavit v gól.

Druhá třetina byla bezbranková, přestože oba týmy měly několik dobrých příležitostí. Na začátku třetí části přidal druhý gól Slovenska Tomaštík. V závěru utkání se čeští hráči snažili o zvrat, ale díky skvělému výkonu slovenského brankáře Číška si Slováci udrželi čisté konto a zvítězili 2:0.

Ohlas trenéra U14 Jakuba Kotka: "V první třetině jsme se nemohli dostat do tempa a soupeř toho využil. Od druhé třetiny jsme se začali zlepšovat a vytvořili jsme si několik dobrých šancí, ale bohužel jsme nedokázali skórovat. Ve třetí třetině jsme měli velký tlak, ale Slováci byli dnes velmi efektivní v obraně i v útoku. Musíme se poučit z chyb a připravit se lépe na další zápas. Věřím, že příště to bude lepší."


U14: Slovensko – Česko 6:3 (4:0,1:3,1:0)

Branky a nahrávky: 4. Didek (Masaryk, Brigant), 6. Guzman (Čenčarik, Sháněl), 8. Učnik (Domonkoš), 14. Domonkoš (Slaninka), 30. Sháněl (Jelenčík), 38. Ondik (Tomaštík) – 16. Šimic (Pachner), 17. Koudela (Parkman, Matoušek), 23. Pachner (Šimic)

Slovenský tým U14 začal druhý vzájemný zápas mnohem aktivněji než ten první. Už ve 4. minutě otevřel skóre Didek. Následně Guzman a Učnik přidali rychlé góly, což Slovákům zajistilo pohodlné vedení. V závěru první třetiny navíc zvýšil Domonkoš v přesilovce na 4:0.

Druhá třetina přinesla oživení českého týmu. Češi začali aktivně a během jedné minuty snížili zásluhou Šimice a Koudely na 4:2. O pár minut později snížil Pachner na rozdíl jediného gólu. Slováci však těsně před koncem druhé třetiny opět odskočili, když se prosadil Sháněl a zvýšil na 5:3.

Ve třetí třetině se Češi snažili znovu dotáhnout, ale Slovenský tým pečlivě bránil. V závěru zápasu Ondik upravil skóre na konečných 6:3 a Slovensko si připsalo další vítězství.

Ohlas trenéra U14 Vladimíra Šídla: „První zápas jsme prohráli 0:2, i když jsme ta měli pár šancí. Klukům se moc nedařilo. Druhý zápas, začátek se nám vůbec nepodařil, prohrávali jsme 0:4. Udělali jsme pár změň, došlo na výměnu gólmana. Poté jsme dali tři rychlé góly, ale bohužel potom padly dvě branky do naší branky. Kluci ale ukázali, že když budou nadále pracovat, tak se z nich mohou stát špičkoví hokejbalisté.“