Reprezentace

Hráči z U16 Red jsou po zápase pochroumaní, neuznaný gól na 3:1 mohl změnit vývoj zápasu

Červený tým hráčů do 16 let nestačil v zápase na domácí výběr Slovenska. Po horším úvodu šli Češi dvěma rychlými góly do vedení, dokonce vedli o dvě branky. Ale třetí gól jim nebyl uznán, což mělo dopad na celý vývoj zápasu. Češi nakonec prohráli 2:6.


U16: Slovensko – Česko Red 6:2 (2:2,2:0,2:0)

Branky a asistence: 6. Šromovský (Cabúk, Chudý), 13. Ďurčo (Kovalčík, Martinka), 27. Martinka, 29. Šromovský, 38. Ďurčo, 43. Šromovský (Chudý) - 11. Jankůj (Gelhof), 11. Hruška (Kupka)

Zápas začal v rychlém tempem, kdy už v 6. minutě otevřel skóre Tomáš Šromovský. Češi odpověděli v 11. minutě brankou Matyáše Jankůje a o 19 sekund později se ujali vedení díky Hruškovi. Český tým šel dokonce do vedení 3:1, ale branka nebyla uznána. Slováci však do konce první třetiny vyrovnali, když přesilovku využil Ďurčo.

Druhá třetina přinesla napětí a vyloučení. Slovenský tým využil přesilovku a Tobias Martinka přidal další gól. Šromovský zvýšil na 4:2 a český brankář Jindřich Hošek byl kvůli zranění střídán.

Ve třetí třetině Češi usilovali o vyrovnání, ale slovenská obrana a brankář Cilý byli nekompromisní. Slovensko se ubránilo i při oslabení o dva hráče a Ďurčo přidal další gól. V závěru Češi odvolali brankáře, ale Šromovský potvrdil vítězství Slovenska na 6:2. V závěru se zranil Matyáš Jankůj a byl převezen do nemocnice s podezřením na otřes mozku.

Ohlasy hlavního trenéra Česko Red U16 Pavla Štefky: "Musím kluky za dnešní zápas pochválit, i když je pro nás výsledek tvrdý. Soupeř dokázal využít své přesilovky, zatímco my jsme ty naše nevyužili. Mrzí mě, že rozhodčí neuznal náš gól na 3:1, zatímco slovenský gól ano. Navíc jsme během zápasu přišli o tři hráče. Matyáš Jankůj má pravděpodobně otřes mozku, brankář Hošek má potíže s kolenem a třetí hráč má rozseknutou bradu, ale bude v pořádku."