Reprezentace

Český tým U18 předvedl střeleckou exhibici proti Švýcarsku

Český tým U18 si v zápase proti Švýcarsku zastřílel a zvítězil 12:5. Je to velmi cenné vítězství a důležité body, které si naši hráči v průběhu zápasu hlídali. Navíc je toto vítězství pro naše barvy první v celém dni 2.


U18: Česko – Švýcarsko 12:5 (3:1, 5:1, 4:3)

Branky a asistence: 1. Šťástka (Pavlík, Kachlík), 12. Mikula (Rod), 14. Pavlík (Šťástka, Havlík), 19. Šlechta (Kraus, Klement), 21. Kachlík (Pavlík), 28. Kachlík (Pavlík), 28. Šimůnek (Rod, Jedelský), 30. Kantor (Mikula, Hlaváček), 34. Jedelský (Rod), 37. Šťástka (Kachlík), 43. Rod, 44. Štulc (Kachlík, Pavlík) - 13. Cioffo (Lasek, Holderegger Perks), 26. Wyss (Jaussi, Cioffo), 36. Cioffo (Raimann, Jaussi), 43. Lasek (Jaussi, Wyss), 44. Canosa (Spahni)

Češi zahájili zápas se Švýcarskem velice aktivně a už po necelé minutě otevřel skóre Šťástka po asistencích Pavlíka a Kachlíka. I když Švýcaři hru vyrovnali, další gól českého týmu přišel ve 12. minutě, kdy se trefil Mikula po přihrávce od Roda. Pavlík pak ve 14. minutě zvýšil na 3:1.

Ve druhé třetině pokračovala česká dominance. Šlechta navýšil skóre v 19. minutě, následoval Kachlík ve 21. minutě a opět ve 28. minutě, což dovedlo Čechy do pohodlného vedení. Švýcaři sice snížili v přesilovce na 5:2, ale Česko přidalo další tři góly díky Kantorovi, Jedelskému a opět Šťástkovi, čímž prakticky rozhodli zápas.

Poslední třetina byla již formalitou, ale oba týmy si ještě schuti zastřílely. Švýcaři přidali tři branky, zatímco Češi odpověděli dalšími čtyřmi zásahy od Roda, Štulce a dalších. Konečný výsledek 12:5 jasně ukázal převahu českého týmu, který předvedl skvělý výkon a dokázal využít většinu svých šancí.

Ohlasy hlavního trenéra Víta Čapka U18: "Po dvou porážkách jsme opravdu potřebovali vyhrát. Věděli jsme, že nás čeká náročný soupeř a Švýcaři to potvrdili, hráli velmi obětavě. Přesto si myslím, že jsme dostali zbytečně pět gólů, musíme zapracovat na oslabeních. Toto vítězství je pro nás velmi cenné a posouvá nás dál v turnaji."