Reprezentace

Češi z U16 White dominovali a porazili Maďarsko 7:1

Češi z U16 White si suverénně poradili s Maďarskem, kdy už v první třetině nasázeli čtyři góly a zápas ovládli poměrem 7:1. Jediný gól Maďarů padl v poslední minutě hry. Tento zápas přinesl druhé vítězství Čechům v tomto dni.


U16: Maďarsko – Česko White 1:7 (0:4, 0:3, 1:0)

Branky a asistence: 45. Ferenc Nagy (Szongoth) - 3. Pospíšil (Šlechta), 4. Flechtner (Martinů, Havlík), 8. Mašek, 13. Havlík (Koch), 19. Koch (Mašek), 28. Šlechta, 30. Kořínek

Zápas mezi Českem a Maďarskem začal podle předpokladů, kdy Češi již po osmi minutách vedli 3:0 díky trefám Pospíšila, Flechtnera a Maška. Před koncem první třetiny ještě ve vlastním oslabení skóroval Havlík. Češi tak mohli být s první třetinou velmi spokojeni.

Ve druhé třetině pokračovala česká dominance a přidali další tři góly. Po druhé třetině vedli 7:0 a zápas byl prakticky rozhodnutý. V poslední třetině už padl jen jeden gól, kdy Maďaři v poslední minutě snížili na konečných 1:7.

Ohlasy hlavního trenéra Česko White U16 Jakuba Mokříže: "První třetina byla podle našich představ, ale ve druhé části se náš výkon začal zhoršovat. Měli jsme hodně vyloučení, což ovlivnilo střídání a průběh hry. První zápas dne proti Kanadě nás vyčerpal, bylo těžké se zregenerovat a připravit se na druhý zápas. Zítra nás čekají těžké souboje se Slovenskem a USA, musíme se dobře připravit."