Reprezentace

I druhý český tým do 16 let porazil Maďarsko vysoko 8:1

Český tým U16 Red si suverénně poradil s Maďarskem a vyhrál 8:1, podobně jako U16 White. Maďaři měli pouze 8 střela na branku, zápas přinesl pár českých zranění.


U16 Česko Red – Maďarsko 8:1 (2:1, 2:0, 4:0)

Branky a asistence: 3. Schwach (Adam), 5. Chýle (Kupka), 26. Hasal (Krása, Hradil), 29. Čaloun (Křivánek, Hruška), 31. Krása (Šimic), 33. Čaloun (Schnaubelt), 34. Chýle (Kupka, Votava), 35. Gelhof (Schwach, Zahálka) – 13. Berta (Boroznaki, Apostol)

Český tým U16 vstoupil do ranního zápasu proti Maďarsku jako jasný favorit a svou roli potvrdil hned v úvodu. Ve třetí minutě otevřel skóre Schwach a o dvě minuty později se prosadil Chýle. Maďaři dokázali snížit na 2:1 díky Bertovi, který využil přesilovku, ale Češi ještě před koncem první třetiny přidali další dvě branky. Hasal se trefil ve 26. minutě a Čaloun v minutě 29., čímž zvýšili na 4:1.

Ve druhé třetině pokračovala česká dominance. Krása se prosadil ve 31. minutě, následně se opět trefil Čaloun a Chýle, čímž Češi vedli 7:1. V poslední třetině uzavřel skóre Gelhof v 35. minutě.

Ohlasy hlavního trenéra Česko Red U16 Pavla Štefky: "Jsem rád, že jsme zápas zvládli a potvrdili roli favorita. V první třetině jsme měli trochu horší pohyb, ale postupně jsme se zlepšili. Dělají mi starosti přibývající zranění, musíme se zaměřit na regeneraci a přípravu na další zápasy. Uvidíme, jak na tom kluci budou."