Reprezentace

Na minulém šampionátu jsem nasbíral hodně zkušeností, které jsem si přenesl i do tohoto, prozrazuje Jonáš Chýle

Mistrovství světa hráčů do 16 let už má dnes na programu třetí hrací den. Červený tým dopoledne už odehrál utkání proti Maďarsku, kde se radoval z vysoké výhry. Dvěma góly se na tom podílel také Jonáš Chýle, který prozrazuje nejen plán dalšího průběhu dne, kdy ho ještě s týmem čeká duel s Kanadou.

Dělali jsme zbytečné chyby, které postupně mizí

Jonáši, juniorské mistrovství světa v Žilině v kategorii do 16 let je Vaše druhé, už minulý rok jste se představil v Liberci. Jak byste oba šampionáty porovnal?

Tento šampionát hodnotím určitě lépe než minulý, protože tam jsem byl mladší ročník. Ani jsem tam moc nehrál, ale nasbíral jsem hodně zkušeností, které jsem si přenesl i do tohoto mistrovství. Nejsem tady ani tolik ve stresu než někteří hráči, kteří tady jsou poprvé.

Dnes je váš třetí hrací den tady na mistrovství. Naplnila se zatím Vaše očekávání, nebo představy byly jiné?

Měli jsme cíle nejvyšší, to bylo dostat se do finále. To nám zatím moc nevychází, ale doufejme, že to třeba ještě nějak vyjde. Mrzí nás zápas s USA, který byl velmi vyrovnaný a měli jsme ho vyhrát nebo alespoň dojít do prodloužení, měli jsme tam velký tlak. Ale bohužel, budeme muset dnes večer porazit Kanadu a uvidíme, jak to dopadne.

Dvě utkání jste zatím vyhráli, ve dvou prohráli. Co si z těch zápasů vzít do toho posledního v základní části, kde nastoupíte proti Kanadě?

Dělali jsme zbytečné chyby, které postupně mizí. Myslím, že nás tým je velice dobře připravený na Kanadu, lajny už máme sehrané a věřím, že na Kanadu vletíme a vyjde to.


Třetí třetina byla od nás velice dobře zahraná

V zatím posledním odehraném souboji proti Maďarsku jste si zapsali vysokou výhru. Jaký byl tento zápas z Vašeho pohledu? V čem se lišil od ostatních?

Zápas s Maďarskem nebyl tak úplně stejně těžký jako například zápas se Slovenskem. Tento zápas se mi docela povedl, dal jsem dva góly. Myslím, že třetí třetina byla od nás velice dobře zahraná a musíme si to přenést do zápasu s Kanadou.

Už jak jste zmínil, v tomto utkání jste vsítil dvě branky, byly to Vaše první góly na tomto šampionátu. Jak se gólové situace seběhly?

Dostali jsme se do pásma a tam mi to nahrál Tomáš Kupka do prázdné brány a já jsem to trefil.

Večer se ještě utkáte s Kanadou. Jaký vás nyní čeká program do večerního zápasu?

Teď půjdeme na oběd, poté se vyspíme. Také budeme mít týmovou poradu, kde s trenéry probereme, jak na ně. Večer uvidíme, jak dobře jsme se připravili.