Reprezentace

Bílý tým U16 dohnal ztrátu proti USA, navíc vyhrál v nájezdech

Bílý tým české U16 předvedl strhující obrat z 0:2 na 3:2ss. Čeští hokejbalisté obrali Ameriku o dva body, což jim ještě dává teoretickou šanci, aby předskočili své kolegy z U16 Red.


U16: USA – Česko White 2:3ss (1:0,1:0, 0:2 – 0:0)

Branky a asistence: 6. Nasuti, 21. Basilio (Boyer, Nasuti) – 35. Kukla (Koch), 36. Flechtner (Smejkal, Havlík), 50. Flechtner (rozhodující nájezd)

Čeští junioři brzy prohrávali, když se po sólové akci prosadil v čase 05:30 Jackson Nasuti. Poté se hra vyrovnala, přičemž byla velmi hojná na tresty. Za celý zápas šlo 14 trestných minut pro USA a 20 pro ČR.

Zápas pokračoval ve druhé třetině náporem Spojených státu amerických, které odskočily na rozdíl dvou branek. Vojtěch Kukla ale v poslední třetině zavelel obratu gólem, který snížil náskok Američanů. O minut později vyrovnal Josef Flechtner. Gólmani se i nadále činili, a tak se přes prodloužení muselo do nájezdů. V nastaveném čase Američané dokonce neproměnili samostatný nájezd. V nich vynikl gólman Tadeáš Adam, rozhodující gól zařídil Flechtner. Náš brankář měl 38 zákroků – úspěšnost 95 %.

Ohlas hlavního trenéra U16 White Jakuba Mokříže: „Začátek zápasu pro nás nebyl úplně ideální, inkasovali jsme dva góly a nešlo to podle našich představ, ale nakonec se ukázala síla našeho týmu. Dokázali jsme srovnat, dotáhli jsme to do prodloužení a nakonec i do nájezdů, které se zprvu nevyvíjely v náš prospěch. Bylo to bláznivé, strašně dlouhé, napětí bylo obrovské. Už jsme se jen modlili, aby to dopadlo v náš prospěch. Američanům patří velká poklona, byl to nádherný zápas. Věděli jsme, že budou těžkým soupeřem.“