Reprezentace

Slovenky v prvním zápase žen do 18 let naše hráčky vynulovaly, ve druhém duelu se radovaly Češky

Slovenský tým U18 žen zvítězil v přípravném zápase proti našim hráčkám z Čech, když si zajistil čisté vítězství 4:0. V první duelu tak naše hokejbalistky neskórovaly. Druhý přátelský duel mezi ženy do 18 let vyhrály Češky po nájezdech.


U18 ženy: Česko – Slovensko 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a asistence: 9. Kováčová (Frková), 30. B. Búriková (S. Búriková), 40. Podoláková, 40. Debnárová (Podoláková, L. Hambálková)

V první třetině se na gól čekalo do deváté minuty, kdy Sofia Kováčová překonala dobře chytající Fajfrovou. Oba týmy měly několik slibných šancí, ale po první třetině vedlo Slovensko 1:0. Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil, s výjimkou těsně před odchodem do šaten, kdy Bibiana Búriková po přihrávce od své sestry Simony zvýšila na 2:0.

V poslední třetině Slovenky přidaly ještě dva rychlé góly díky Podolákové a Debnárové, čímž si zajistily vítězství 4:0. V prvním ze dvou zápasů tak jasně dominovaly.

Ohlasy trenéra U18 ženy Petra Bárty: "Bylo to náročné utkání, protože jsme nevěděli, s čím slovenské hráčky přijdou. Neměli jsme moc možností se připravit, ale naše dívky měly včera rychlý přípravný kemp po tréninku. Zápas nám ukázal, že na této úrovni mohou hrát skvěle. Uvidíme, jak to půjde ve druhém zápase. Poskytneme další taktické a strategické pokyny, ale určitě si zaslouží pochvalu za dnešní výkon."


U18 ženy: Slovensko – Česko 1:2ss (0:0,1:0,0:1– 0:0)

Branky a asistence: 21. Podoláková (B. Buríková) - 44. Šťástková, 50. Zavoralová (rozhodující nájezd)

Ve druhém vzájemném utkání hokejbalistek Slovenska a Česka byla hra v úvodní třetině velmi vyrovnaná. Oba týmy měly šance na otevření skóre, ale brankářky Pavlíčková na straně Slovenska a Hořínková na straně Česka nepustily za svá záda ani jednu střelu.

Ve druhé třetině se však slovenský tým dokázal prosadit, když se úspěšnou střelkyní stala Sofia Podoláková. Další góly jsme v prostřední části neviděli, přesto se zápas nesl v rychlém tempu a obě strany si vytvářely příležitosti.

V poslední třetině se obraz hry příliš nezměnil. Slovenky byly aktivnějším týmem a měly střeleckou převahu, ale další gól se jim vstřelit nepodařilo. Češky se v závěru zápasu dostaly k přesilové hře, kterou dokázaly využít a srovnaly skóre, čímž poslaly zápas do prodloužení. V prodloužení se ani jednomu týmu nepodařilo rozhodnout o vítězi, a tak následovaly samostatné nájezdy. V nich měly šikovnější ruce české hráčky, které nakonec zvítězily. Tato dramatická bitva ukázala kvalitu obou týmů a přinesla napínavou podívanou pro všechny přítomné fanoušky.

Ohlasy asistenta trenéra U18 ženy Jakuba Hnátka: „Holky byly nadšený, že vůbec mohlo uskutečnit toto přátelské setkání, myslím v rámci zápasů. V prvním zápasu byly nervózní, nevěděly, co od toho čekat. Popraly se s tím ale výborně, i když výsledek byl příznivý pro Slovensko. Něco jsme si do druhého utkání řekli, a to nám pomohlo.“