Reprezentace

Český výběr U18 dominoval! Na Čechy čeká boj o bronz

Mladí hokejbalisté českého týmu U18 předvedli ve svém posledním zápase skupinové fáze mistrovství skvělý výkon a porazili Velkou Británii drtivým skóre 18:1. Hráči Marek Šťástka, Tadeáš Kantor a Jan Pavlík se střelecky blýskli a přispěli k impozantnímu vítězství. Zítra bude u18 hrát o bronz.


U18: Česko – Velká Británie 18:1 (6:0, 7:1, 5:0)

Branky a asistence: 1. Kantor (Palán, Mikula), 2. Šťástka (Pavlík, Kachlík), 2. Šimůnek (Štulc, Jedelský), 5. Kantor (Palán, Štástka), 11. Šťástka (Šlechta), 15. Šťástka (Havlík, Palán), 18. Šťástka (Štulc, Havlík), 20. Hlaváček (Kumpan, Šlechta) 22. Kachlík (Štulc, Šťástka), 22. Šimůnek (Číž), 27. Kantor (Hlaváček, Trnečka), 27. Pavlík (Šťástka, Havlík), 29. Rod (Palán), 32. Mikula (Palán, Pavlík), 34. Pavlík, 40. Klement (Havlík, Mikšovský), 41. Pavlík (Kumpan), 45. Rod (Kachlík, Havlík) - 26. Hibbard (Bolger)

Hokejbalisté českého týmu U18 zvítězili v posledním zápase skupinové fáze nad vrstevníky z Velké Británie vysokým skóre 18:1. V českém týmu se po výborném výkonu střelecky zaskvěl Marek Šťástka, který vstřelil čtyři góly, zdatně mu sekundovali Tadeáš Kantor a Jan Pavlík, kteří si na své konto připsali hattricky. Za zmínku stojí i fakt, že český výběr zaznamenal až osm gólů v přesilových hrách.

První gól na turnaji v posledním zápase skupiny zaznamenal také výběr Velké Británie, šťastným střelcem byl Wilson Hibbard. Český tým se tímto výsledkem kvalifikoval do boje o bronzové medaile, kde se utká s reprezentací Slovenska.

Ohlasy hlavního trenéra Víta Čapka U18: „V každém zápase je důležité hrát naplno. Výsledek je skvělý, ale bohužel máme dva zraněné hráče. Doufám, že v zápase o bronz proti Slovákům to bude lepší než v základní skupině. Máme jim co oplácet a chceme bronzovou medaili.“