Reprezentace

Češi z U18 vybojovali bronz po dramatickém souboji se Slovenskem

V zápase o třetí místo v kategorii U18 si český tým zajisti vítězství nad Slovenskem 6:4 a odváží si bronzové medaile. Velmi vyrovnaný zápas téměř vše, dokonce do hry zasáhl i videorozhodčí. Tým U18 zlato neobhájil, i tak předvedl skvělý výkon na turnaji.


U18: Slovensko – Česko 4:6 (2:0,2:1,2:3)

Branky a asistence: 17. Lašš (Franek, Semančík), 24. Piško (Feranec), 36. Lašš (Rokos, Štefanák), 37. Piško - 6. Šťástka (Palán), 13. Rod (Kachlík), 30. Rod (Koudela), 33. Kachlík (Šlechta), 38. Jedelský (Mikula), 45. Kumpan

V souboji o bronzové medaile se český tým postavil proti domácímu Slovensku. Hned v úvodu utkání měli Češi více ze hry a několikrát prověřili slovenského brankáře Chmelíka. Po faulu Daubnera hráli Slováci první oslabení, které Češi využili a Marek Šťástka otevřel skóre po asistenci Palána. Češi pokračovali v aktivní hře a po dalším vyloučení Feranecem přidali druhý gól.

Do druhé třetiny vstoupili Slováci aktivněji a Lašš po nepřesné střele Franeka snížil na 1:2. I přes další vyloučení se Slovensku podařilo vyrovnat, když Feranec asistoval Piškovi. Šťástka byl následně vyloučen do konce zápasu se slovenským soupeřem, přičemž to nebyl zákroky na vyloučení do konce zápasu. Před druhou přestávkou však Česko opět zvýšilo, když Rod využil zakrytého výhledu slovenského brankáře Chmelíka. Gól potvrdilo dokonce video.

Třetí třetina začala náporem Čechů, kteří zvýšili na 4:2 zásluhou Kachlíka. Slováci se nevzdali a Lašš snížil na rozdíl jednoho gólu. Po vyrovnání Piška však Češi znovu získali vedení díky Jedelskému a závěrečný gól do prázdné branky přidal Kumpan.

Ohlasy hlavního trenéra Víta Čapka U18: "Byl to velmi napínavý zápas a oba týmy bojovaly do poslední minuty. Naši hráči ukázali obrovskou vůli a jsem hrdý na jejich výkon. Video rozhodčí nám trochu zkomplikovali situaci, ale nakonec jsme to zvládli. Slovenský tým hrál skvěle, zaslouží si uznání."

Bronzový tým U18 pod vedením Víta Čapka. Zdroj fotky: ISBHF.