2. liga

Jediné, co mi schází, je titul v 1. lize, prozrazuje po další úspěšné sezóně Tomáš Tóth

Útočník pražských Rafanů Tomáš Tóth podruhé za sebou ovládl se svým týmem 2. ligu. Na titul o ligu výše s Kovem ale stále čeká. Jak hodnotí uplynulou sezónu a náročné play off? Jak bude vypadat budoucnost Rafanů a kam povedou jeho kroky? Představí se ještě před extraligovým publikem?

Byl to velký oříšek

Opět po roce ovládli 2. ligu Čechy střed Rafani. Když se poohlédnete za oběma titulovými ročníky, která cesta za vítězstvím byla náročnější? Lišily se dané sezóny v něčem?

Tak určitě, minulá sezóna nám vyšla lépe. Teď to bylo bohužel těžší s docházkou, ale o to se víc dřelo. Tahle finálová série byla těžší i z toho důvodu, že jsme první zápas prohráli, ale nutno dodat, že nám dalo zabrat otáčet semifinále v oslabené sestavě. Nakonec se ale štěstí přiklonilo k nám.

Stejně jako posledně, znovu byli vašimi finálovými soupeři hokejbalisté Hostivaře. Jak se vám hrálo proti městskému rivalovi? Co rozhodlo letošní finálovou sérii?

Hrálo se dobře, byl to rychlý hokejbal, ale první zápas nám vůbec nesedl a Hostivař byla lepší. Na další zápasy už jsme se líp připravili a bylo to znát. Trochu mě překvapilo, že ve třetím zápase nás Hostivař úplně nechala hrát a tím se ta série otočila.

Právě Hostivaři dělá váš tým dlouhodobě výrazné problémy a loni padla ve všech vzájemných utkáních. I z první letošní konfrontace odešla s debaklem, ale na jaře se zvedla a oba duely ovládla. Co se změnilo, že soupeř začal vítězit?

Projevily se nějak tyto zápasy základní části na následném finále? Ano, bylo vidět, že se zvedají. Bylo to znát i na výsledcích. Dokázali nás porazit, ale na finále to vliv určitě nemělo. To už je jiná soutěž než základní část.

Větší potíže vám dělalo semifinále s Defektem Třebíz, kde jste se ocitli na pokraji vyřazení. Jak velkým oříškem byla tato série a čím se vám podařilo nepříznivý vývoj zvrátit?

Byl to velký oříšek, jelikož všechny zápasy byly doopravdy těžké, a navíc naše sestava byla hodně oslabená. Klíčový byl určitě čtvrtý zápas, kdy jsme sérii vyrovnali obratem, a o to cennější byl pak postup.

TomášTóth s Rafany opět vyhrál 2. Ligu, avšak pražský celek se o ligu výše nehrne. Autor fotky: Jaroslav Soukup.

Extraligu jsem už hrával a teď se hra dost změnila

Opět se nabízela otázka postupu do 1. Ligy, kam putuje nakonec konkurenční Hostivař. Jak to vypadá s budoucností Rafanů po další mistrovské sezóně?

Bohužel, u nás se stále neví, zda ten tým dokážeme postavit. Momentálně to tedy není otázka na mě, ale na tým.

Kromě působení v druholigových Rafanech nastupujete i za jejich B tým v Pražské lize a také v prvoligovém Kovu. Plánujete pokračovat v zajetých kolejích? Která soutěž vás nejvíce naplňuje?

Zatím čekám na to, co bude... Rád bych pokračoval i nadále v Rafanech, ale vše se teprve uvidí a podle situace budu nějak reagovat. Jinak mě naplňují všechny soutěže, ale jediné, co mi schází, tak je titul v 1. lize.

Ve všech mužstvech jste dlouhodobě vidět v horních patrech tabulek kanadského bodování. Nechtěl byste si ještě vyzkoušet působení v extraligovém klubu? Myslíte, že byste zvládal tempo nejvyšší soutěže?

Tak to není zásluha jen moje, ale i spoluhráčů. Každopádně zatím se snažím být pro tým důležitý. Extraligu jsem už hrával a teď se hra dost změnila, ale myslím si, že bych to ještě zvládl. I chuť by byla, ale bohužel s časem na trénování to je složité. Nějaké nabídky jsou, ale zatím sám nevím, co bude.

Tomáš Tóth nastupuje i za prvoligové KOVO. Zdroj fotky: TJ KOVO Praha.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Eagles Brno
0 0:0 0
2
HBC Flyers Jihlava
0 0:0 0
3
HBC Hodonín
0 0:0 0
4
HBK Bulldogs Brno B
0 0:0 0
5
JVSK SLZA Okříšky
0 0:0 0
6
SK Jihlava
0 0:0 0
7
SK Sudoměřice
0 0:0 0